Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Κατέρρευσε γέφυρα στην Πάτρα...

 



Νεκροί, εγκλωβισμένοι, τραυματίες...
Τμήμα της γέφυρας στη μεγάλη Περιμετρική της Πάτρας, στην περιοχή Μποζαϊτικα, στο ρεύμα προς Αθήνα, λίγο μετά το τούνελ, κατέρρευσε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, με άγνωστο αριθμό θυμάτων. Επί τόπου έχουν σπεύσει Πυροσβεστική, Αστυνομία και ΕΚΑΒ, ενώ επί ποδός έχει τεθεί και η 6η ΕΜΑΚ...


Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο συγκεκριμένο σημείο εκτελούνται έργα επί δυο χρόνια και στο πλαίσιο ελεγχόμενης κατεδάφισης γέφυρας, για άγνωστο λόγο αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της, με αποτέλεσμα να πέσει στο δρόμο.


Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που μεταδίδουν τοπικά και τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, έχουν ανασυρθεί τουλάχιστον δύο άτομα νεκρά κι ένα τραυματισμένο, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των παγιδευμένων κάτω από τόνους μπάζων και βαρέων οχημάτων, στο δυστύχημα που σημειώθηκε κοντά στον οικισμό Ρομά. 


 
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ στη μεγάλη περιμετρική της πόλης, στην περιοχή Προάστιο. Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα και η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται στον κόμβο της Εγλυκάδας. Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Διοδώρου, η οποία βρίσκεται κοντά στο τμήμα της μεγάλης περιμετρικής που κατέρρευσε.
 
 

Εν τω μεταξύ, με εντολή του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, τίθεται σε εφημερία και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ώστε μαζί με το νοσοκομείο, «Άγιος Ανδρέας», που εφημερεύει, να υποδεχθούν τραυματίες.


Στον τόπο της τραγωδίας έχουν μεταβεί ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Μεγάλη είναι η ένταση με συγγενείς αγνοουμένων, που φέρονται να είναι μέλη του κοντινού οικισμού Ρομά. Σύμφωνα με αναφορές, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε άτομα που έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια, Ρομά που συνέλεγαν σίδερα και εργαζόμενοι. Για τον εντοπισμό τους έχει στρατολογηθεί και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.


Η συγκεκριμένη γέφυρα ανήκε στην παραχώρηση Πάτρα-Πύργος της Ολυμπία Οδού. «Σε σχέση με την κατάρρευση της υπό κατασκευήν γέφυρας της μεγάλης περιμετρικής Πατρών στα Μποζαΐτικα (Τόφαλος), η ΠΔΕ δεν έχει ανάμειξη ή αρμοδιότητα. Πρόκειται για έργο της παραχωρησιούχου Ολυμπίας Οδού. Η ΠΔΕ έχει ζητήσει ενημέρωση από τους εποπτεύοντες φορείς», αναφέρει σε μία πρώτη ενημέρωση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ στην Πάτρα βρίσκεται και η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου. Αναμένεται να ακολουθήσει σύσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)