Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Ξαφνική απόσυρση του Γ. Πατούλη από την Περιφέρεια Αττικής – Όλο το παρασκήνιο


Ξαφνική απόσυρση του Γ. Πατούλη από την Περιφέρεια Αττικής – Όλο το παρασκήνιο
Ο Γιώργος Πατούλης αποφάσισε να μην τραβήξει το σκοινί στα άκρα μετά την ανακοίνωση στήριξης της ΝΔ σε Χαρδαλιά. «Θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου», αναφέρει σε δήλωσή του.

 

 

Μετά από ένα έντονο τριήμερο, με έντονες παρασκηνιακές πιέσεις, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά του και να μην διεκδικήσει την εκ νέου εκλογή του, με αντάρτικο ψηφοδέλτιο, κόντρα στον εκλεκτό του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη Νίκο Χαρδαλιά. Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, ο κ. Πατούλης, θα ανακοινώσει εντός της ημέρας την απόφασή του.

Είχε προηγηθεί το μήνυμα προειδοποίηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος τον κάλεσε να σεβαστεί την προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ να δώσει το χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής στον νυν υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά και να μην επιλέξει τον δρόμο της "διάσπασης" των γαλάζιων δυνάμεων.

Μετά από μία επώδυνη εσωτερική διαβούλευση και αφού το Μέγαρο Μαξίμου διεμήνυσε στον Περιφερειάρχη ότι όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι που εκλέγονται με τη στήριξη της ΝΔ θα υπακούσουν στην κυβερνητική και κομματική εντολή και θα στηρίξουν τον κ. Χαρδαλιά, ο κ. Πατούλης αποφάσισε να μην τραβήξει το σκοινί στα άκρα.

Η αντίστροφη μέτρηση για την "κόκκινη κάρτα" στον περιφερειάρχη Αττικής ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου, όταν ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον υφυπουργό Άμυνας Ν. Χαρδαλιά, ο οποίος χθες το απόγευμα, μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου και ενημερώθηκε από τον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό Γιάννη Μπρατάκο για την πρόταση του κ. Μητσοτάκη να δώσει τη μάχη για την πρώτη περιφέρεια της χώρας. Νωρίτερα χθες το μεσημέρι, επισκέφτηκε το Μέγαρο Μαξίμου ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσε τρεις προϋποθέσεις για να είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής : Να μην υπάρχει αντάρτικο ψηφοδέλτιο από τον Γ. Πατούλη, να στηριχθεί οικονομικά η καμπάνια του και να διασφαλιστεί ότι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του κ. Πατούλη θα κάνουν μεταγραφή στο δικό του ψηφοδέλτιο.

Τα αιτήματα δεν έγιναν αποδεκτά καθώς κρίθηκε ότι δεν μπορούσε να διασφαλιστεί η μη κάθοδος του κ. Πατούλη και λίγο αργότερα χθες, ο κ. Παπανικολάου έβαλε τέλος στα σενάρια περί πιθανής υποψηφιότητας στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς με ανάρτησή του στα social media ανακοίνωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τον Δήμο Γλυφάδας.

Πατούλης: Στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου

«Όλα τα χρόνια της πολιτικής και αυτοδιοικητικής μου διαδρομής, στήριζα πάντα τις σωστές κυβερνητικές επιλογές, όλων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μάλιστα, ως Περιφερειάρχης Αττικής, συνεργάστηκα αποτελεσματικά με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παράγοντας θετικό έργο προς όφελος των πολιτών της Αττικής», αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιώργος Πατούλης και προσθέτει: «Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα «σημαία ευκαιρίας» για προσωπική ανέλιξη. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα.

Θέλω να τονίσω πως πάνω από όλα, σέβομαι τον κόσμο της παράταξής μου αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, που διαχρονικά με στηρίζουν στην πολιτική μου πορεία. Στην αυτοδιοικητική και επιστημονική μου διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια, προτεραιότητά μου ήταν πάντα να βρίσκομαι διαρκώς, δίπλα στον πολίτη. Αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον.

Αισθάνομαι περήφανος για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική, το οποίο είναι αποτέλεσμα ενός σοβαρού σχεδιασμού και μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας.

Το έργο αυτό δεν πρέπει να μείνει στη μέση γι’ αυτό στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική».

 

4 σχόλια:

  1. Λαγός!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον ζήλεψε τόν Νέρωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο μόνος που πανηγύρισε το 42 % κρίμα σκληρός ο Κούλης ως νέος τυρρανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mh lypaste καθολου, στην ευρωβουλή θα τον στειλουν, τα μαντροσκυλα παντα ειναι χρησιμα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)