Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Νέα Φιλαδέλφεια - Μαρτυρία: "Είχε ακουστεί ότι θα γίνει - Η αστυνομία ήρθε μισή ώρα μετά" (video)

Πεδίο μάχης έγινε ο χώρος έξω από την OPAP Arena 

 

Τα απίστευτης αγριότητας γεγονότα που εκτυλίχθηκαν έξω από την OPAP Arena περιέγραψε ένας καταστηματάρχης στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο οποίος στάθηκε και στην ολιγωρία της αστυνομίας.

Σκηνές τρόμου και χάους εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια, έξω από την OPAP Arena, μετά την επιδρομή οπαδών της Ντίναμο Ζάγκεμπ που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 22χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Αυτόπτης μάρτυρας που διατηρεί κατάστημα στο σημείο μίλησε στο OPEN για τα άγρια επεισόδια, λέγοντας μάλιστα πως "είχε ακουστεί ότι αυτό θα γίνει", ενώ στάθηκε και στην απουσία των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

"Περίπου στις 10 παρά το βράδυ, είχα το μαγαζί μισογεμάτο, όταν ήρθε ένας φίλος της ΑΕΚ και μου είπε ότι θα κάνουν κατέβασμα οι Κροάτες. Μου είπε να το πω στον κόσμο. Μετά άρχισαν και βάζανε φωτιές και ήρθαν περίπου 200-300 άτομα και άρχισαν να τα σπάνε όλα. Παίρνανε τραπέζια, καρέκλες και τα πετάγανε ο ένας στον άλλο. Έπεσε πάρα πολύ ξύλο. Ο 22χρονος ήταν εδώ στο γεφυράκι πάνω και είχε δεχτεί μαχαιριές. Τον πήγαν στο περίπτερο να τον πάρει το ασθενοφόρο. Άλλος Κροάτης ήταν στο έδαφος αιμόφυρτος, σε άσχημη κατάσταση. Είχε ανοίξει το κεφάλι του. Ο κόσμος ήταν τρομαγμένος. Υπήρχαν παιδιά. Ένας φίλος μου ήταν με το εγγόνι του που είναι τριών μηνών. Χτυπάγανε παντού, όπου βρίσκανε. Η αστυνομία ήρθε μισή ώρα μετά το συμβάν. Το συμβάν κράτησε μισή ώρα. Πάντως είχε ακουστεί αυτό ότι θα γίνει. Υπήρχε πολύ μεγάλο μίσος. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο μίσος. Ήρθαν να τα σπάσουν. Είχαν ρόπαλα και ήταν οργανωμένοι".

Ολόκληρη η μαρτυρία στο βίντεο:


Πηγή: news247.gr

1 σχόλιο:

  1. Η ιντερπόλ είχε ενημερώσει από μέρες με κάθε λεπτομέρεια Αλλά ο Χατζηαβάτης ήταν σε διακοπές... γενικώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)