Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Υποβολή Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2024


Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις οδηγίες και τα απαραίτητα έγγραφα για την υποβολή αίτησης-δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Η περίοδος υποβολής ορίζεται από την Τετάρτη 29/11 ως και την Παρασκευή 15/12 και ώρα 13:59.
Ειδικά για τους απόφοιτους προηγούμενων ετών υπενθυμίζουμε ότι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αυστηρά και μόνο στις παραπάνω ημερομηνίες. ΚΑΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΛΗΦΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΩ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ. Οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στο ΓΕ.Λ. Αριδαίας έχοντας συμπληρώσει την αίτηση-δήλωση (την οποία θα εκτυπώσουν από την ιστοσελίδα του Υπουργείου) και προσκομίζοντας μαζί με αυτή αντίγραφο Απολυτηρίου, Αστυνομική Ταυτότητα, φωτογραφία και το καρτελάκι υποψηφίου του 2023. Ώρες εξυπηρέτησης για τους αποφοίτους: από 10:00 πμ.-13:00μ.μ. Τετάρτη και Παρασκευή.
Οι υποψήφιοι με το 10% απόφοιτοι των ετών 2022 και 2023 θα συμπληρώσετε απευθείας μηχανογραφικό όταν θα ανακοινωθούν οι βαθμοί των μαθημάτων για τις φετινές Πανελλαδικές αλλά θα προσέλθετε νωρίτερα και στο σχολείο για την επιβεβαίωση του Κωδικού Υποψηφίου.
Τέλος, όσοι από τους υποψηφίους εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων χωρίς εξετάσεις), πρέπει να απευθυνθούν σε κάποια από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές των νοσοκομείων, για να αποκτήσουν πιστοποιητικό της πάθησής τους. Αυτοί οι υποψήφιοι, εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν υποβάλλουν τώρα την Αίτηση-Δήλωση, αλλά θα καταθέσουν μηχανογραφικό σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)