Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Ισραήλ: Από πυρά ισραηλινού ελικοπτέρου οι νεκροί του Nova Festival...



Τι αποκαλύπτει η Haaretz...
Ο ισχυρισμός ότι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης είχαν επιτεθεί σκόπιμα στο Nova Music Festival, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι ένα φεστιβάλ ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα φαίνεται ότι καταρρέει και μάλιστα εκ των έσω, όπως αποκαλύπτει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Ο... αρχικός ισραηλινός ισχυρισμός αποδείχθηκε αναληθής, σύμφωνα με μια «αξιολόγηση» από την ισραηλινή αστυνομία, η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Haaretz το Σάββατο.


Σύμφωνα με την Haaretz «η αυξανόμενη εκτίμηση στο ίδρυμα ασφαλείας του Ισραήλ είναι ότι οι τρομοκράτες (μαχητές) της Χαμάς που διέπραξαν την (υποτιθέμενη) σφαγή της 7ης Οκτωβρίου δεν είχαν προηγμένη γνώση για το μουσικό φεστιβάλ Nova που πραγματοποιήθηκε δίπλα στο Κιμπούτς Ρέιμ και αποφάσισαν να στοχοποιήσουν τη Χαμάς αυθόρμητα .

«Η αξιολόγηση βασίζεται σε ανακρίσεις τρομοκρατών και στην έρευνα της αστυνομίας για το περιστατικό, μεταξύ άλλων, που αποκαλύπτουν ότι οι τρομοκράτες σκόπευαν να διεισδύσουν στο Ρέιμ και σε άλλα κιμπούτς κοντά στα σύνορα της Γάζας».

Ποιος σκότωσε λοιπόν τους αμάχους στο Φεστιβάλ;

«Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, η έρευνα δείχνει επίσης ότι ένα μαχητικό ελικόπτερο των IDF που έφτασε στην περιοχή και πυροβόλησε τρομοκράτες εκεί, προφανώς χτύπησε και κάποιους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ. Σύμφωνα με την αστυνομία, 364 άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο φεστιβάλ».

Πώς όμως μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση όπως αυτή που πραγματοποίησε η Χαμάς δεν γνώριζε για ένα μεγάλο μουσικό φεστιβάλ που λάμβανε χώρα την ίδια μέρα;

Η Haaretz απαντά:

«Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το πάρτι είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ μια επιπλέον ημέρα το Σάββατο προστέθηκε μόνο την Τρίτη εκείνης της εβδομάδας, κατόπιν αιτήματος των διοργανωτών. Η αλλαγή της τελευταίας στιγμής ενισχύει την εκτίμηση ότι η Χαμάς δεν γνώριζε για το γεγονός».

Άλλοι πολίτες φέρεται να σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό;

Τα νέα ευρήματα ενισχύουν το επιχείρημα ότι πράγματι, πολλοί από τους Ισραηλινούς πολίτες που σκοτώθηκαν στις 7 Οκτωβρίου σκοτώθηκαν από τον ίδιο τον ισραηλινό στρατό.


Στις 16 Οκτωβρίου, η Electronic Intifada ανέφερε, επικαλούμενη «μια Ισραηλινή γυναίκα που επέζησε από την επίθεση της Χαμάς σε οικισμούς κοντά στα σύνορα της Γάζας» στις 7 Οκτωβρίου, ότι Ισραηλινοί πολίτες σκοτώθηκαν «αναμφίβολα» από τον ισραηλινό στρατό.
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)