Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Αντιδράσεις Νομικών για Περιφερειακή Έδρα Αριδαίας

 


Οι 45 δικηγόροι & ασκούμενοι δικηγόροι συντασσόμενοι με την από 11 Απριλίου 2024 απόφαση της Γ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Έδεσσας αλλά και οι συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές και δικαστικοί υπάλληλοι που κατοικοεδρεύουμε και εργαζόμαστε στη χωρική περιφέρεια του Ειρηνοδικείου Αριδαίας προβαίνουμε σε κλιμάκωση των δράσεών μας για την αναβάθμιση του δικαστηρίου της Αριδαίας σε Περιφερειακή Έδρα του Πρωτοδικείου Έδεσσας.





Επαναλαμβάνουμε το ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Έδεσσας της 26ης Ιανουαρίου 2024 και δη απόσπασμα για την περιφερειακή έδρα Αριδαίας: 

“Το Ειρηνοδικείο Αριδαίας (Αλμωπίας) στεγάζεται σύγχρονο και λειτουργικό κατάστημα. Οι εκδοθείσες αποφάσεις, διαταγές-διατάξεις, ανέρχονται σε άνω των 500, οι προανακριτικές δικογραφίες σε περί τις 100 και τα χορηγούμενα πιστοποιητικά περί τα 2.000. Η πόλη και η επαρχία είναι παραμεθόρια, ορεινή και προβληματική περιοχή αποτελώντας το βόρειο τμήμα της Π.Ε. Πέλλας. Η πληθώρα των οικισμών του απέχει άνω της μίας ώρα από το Πρωτοδικείο Έδεσσας και το οδικό δίκτυο είναι παλαιό, αποκλειστικά επαρχιακό και ορεινό, με έλλειψη ΜΜΜ. Στο Δήμο των 29.000 κατοίκων εδρεύουν 40 νομικοί (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, επιμελητές). Τον κύριο όγκο υποθέσεων αποτελούν κτηματολογικές διαφορές λόγω των πολλών εντόπιων ιδιοκτησιών, ενώ έως το 2017 λειτουργούσε μεταβατική έδρα Μονομελούς Πλημμελειοδικείου. Στην Αλμωπία εδρεύουν οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες (Δασαρχείο, Αστυνομικό και Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης, ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ, ΔΙΕΚ), τράπεζες, και πλήθος τουριστικών εγκαταστάσεων. Τέλος η περιοχή αποτελεί προτεραιότητα για την Κεντρική Διοίκηση λόγω της ύπαρξης προπαγανδιστικών κύκλων που αμφισβητούν την εθνική συνείδηση των γηγενών Ελλήνων Μακεδόνων. Ο Δήμος Αλμωπίας εκπεφρασμένα έχει προσφερθεί να αναλάβει είτε το μισθωτικό κόστος είτε τη δωρεάν παραχώρηση ιδιόκτητων εγκαταστάσεων.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)