Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Βολές Π. Τσάνταλη κατά της δημοτικής αρχής Αλμωπίας

 



ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ  Η  ΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΘΗΚΕ

 ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ;

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΖΗΜΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

 Η ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΕΔΕΙΞΑΝ;

 

Με αφορμή τα όσα είχε πει κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας  για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη στο Δήμο Αλμωπίας, ο Δήμαρχος Νίκος Παρούτογλου  ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος  Παράσχος Τσάνταλης  με επιστολή του στα τοπικά ΜΜΕ , απευθύνει προς   τον νυν Δήμαρχο, αλλά και στον Δ. Μπίνο  τα παρακάτω ερωτήματα:

  Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης , που δεν είχε αποτέλεσμα , ο δήμαρχος Αλμωπίας κ. Ν. Παρούτογλου εξέπληξε τους πάντες ,χωρίς να προκληθεί μάλιστα , τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο θεσμός που ίσχυσε για μία φορά μόνο στον Δήμο Αλμωπίας , είχε πληγώσει κομμάτι της Αλμωπίας τότε.

Την επίμαχη χρονική περίοδο που μεταξύ των άλλων καθηκόντων του Συμπαραστάτη του Δημότη ήταν και η προστασία των συμφερόντων του Δήμου , ο τότε Συμπαραστάτης του Δημότη Σταύρος Κλεισούρης επιτέλεσε άψογα τα καθήκοντά του ως θεσμός και ο Δήμος περιέσωσε μεγάλο κομμάτι της περιουσίας του.

Το χρονικό διάστημα εκείνο συνέπεσε και με την συνέχεια αγώνων που είχε κάνει η παράταξή μας στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου για να περιορίσει σπατάλες και ασυδοσίες που έβλαπταν τον Δήμο τους πολίτες και γενικότερα τον τόπο. Μάλιστα το ύψος που μπόρεσαν να προσδιορίσουν οι κρατικές ελεγκτικές αρχές ανερχότανε σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τις οποίες μάλιστα καταλόγισαν στους υπεύθυνους .

Συνειδητά και πολύ επιλεκτικά επιχειρεί ο κ. Παρούτογλου να μας συνδέσει έντεχνα με όσους κατά την άποψή του «πλήγωσαν τον τόπο»

Τα πιο απλοϊκά ερωτήματα που τίθενται είναι:

Ποιοι πλήγωσαν τον τόπο; Αυτοί που με την λειτουργία τους ζημίωσαν τον τόπο και ωφέλησαν τον εαυτό τους, ή αυτοί που πιστοί στον όρκο που έδωσαν και στον θεσμό που υπηρέτησαν διαφύλαξαν τα συμφέροντα του Δήμου ;

Ποιοι πλήγωσαν τον τόπο κ. Παρούτογλου , αυτοί που διασπάθισαν το δημοτικό χρήμα ή αυτοί που προσπάθησαν να τους αποτρέψουν, έπραξαν τα αυτονόητα ;

Πρόσωπα στο στενό σου περιβάλλον συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών που αγωνίστηκαν κατά της διαφθοράς και το γνωρίζεις καλύτερα από όλους. Και αυτά τα πρόσωπα πλήγωσαν τον τόπο; Διαχωρίζεις δηλαδή την θέση σου από αυτά τα πρόσωπα ;

Ως δημοτικός σύμβουλος παλαιότερα, αλλά και ως επικεφαλής παράταξης αργότερα, τι έκανες για να επανακτήσει ο Δήμος όσα χρήματα έχασε από την κακοδιοίκηση όλων εκείνων που έβλαψαν την τοπική αυτοδιοίκηση ; Τίποτα. Ή μάλλον τα πάντα για να αδρανοποιηθούν οι όποιες διαδικασίες ενσυνείδητα.

Αντί να απολογείσαι για την στάση σου τολμάς και μιλάς για όλους όσους αγωνίστηκαν για τα συμφέροντα του τόπου ότι δήθεν τον πλήγωσαν ;

Θα περιμένω βέβαια να εξηγήσεις απλά και κατανοητά και με ονοματεπώνυμο ποιοι και πως ακριβώς πλήγωσαν τον... τόπο

Ο πρώην Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτριος Μπίνος υποστήριξε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο Συμπαραστάτης του Δημότη είχε ταυτιστεί με εισαγγελικές λογικές και προοπτικές. Μπορεί ο κ. Μπίνος να ονομάσει έστω και μία τέτοια περίπτωση; Μήπως προσπαθεί να παραχώσει κάτω από το χαλί την συμπαιγνία που οργάνωσε  και εφάρμοσε οδηγώντας έντεχνα το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει την διαγραφή καταλογισμών στους πρωταγωνιστές της ασυδοσίας και κακοδιοίκησης στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου ;

Ξέχασε ότι η αισχρή εκείνη απόφαση που αφορούσε τον καταλογισμό σε βάρος του Σ.Τουφεγγόπουλου 272.000 ευρώ απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

( Όπως και η διαγραφή καταλογισμού 468.000 ευρώ σε βάρος του Χ.Παλίκογλου και χωρίς συμπεριλαμβάνεται ως θέμα ημερήσιας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο, κρύβοντας το ως αναμόρφωση προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος.Εξαπατώντας έτσι όλο το δημοτικό συμβούλιο.Αλλά και όταν μαθεύτηκε δεν αντέδρασε κανείς τους.)

Αυτά πληγώνουν τον κόσμο της Αλμωπίας .

Κατά τα άλλα αυξάνετε τα τέλη άρδευσης στους αγρότες της Αλμωπίας επειδή όπως λέτε ο Δήμος δεν έχει έσοδα.

Τον καλώ λοιπόν και αυτόν να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα περιστατικά που επισυνάπτει στον τότε Συμπαραστάτη . Περιμένω  απαντήσεις και από τους δύο. Επιφυλάσσομαι δε να επανέλθω με στοιχεία που αποδεικνύουν το μέγεθος της υποκρισίας τους.

Τέλος και το πιο σημαντικό. 

Θεωρώ ότι στάση του Δημάρχου κ. Παρούτογλου και των επικεφαλής των συνδυασμών υποτιμά την απλή λογική και νοημοσύνη όλων. Προσβάλλει όμως και τους πολίτες αυτού του τόπου . Από την μία επικροτούν δημόσια την χρησιμότητα του θεσμού του Συμπαραστάτη , αλλά από την άλλη δεν επιθυμούν την εκλογή του, κάνοντας μάλιστα το παν και κατηγορώντας τον νόμο ότι δήθεν είναι αποτρεπτικός για μια τέτοια εκλογή.

Οφείλουν στην επαναληπτική συνεδρίαση όλοι μαζί να συμφωνήσουν και να εκλέξουν Συμπαραστάτη , διότι είναι το στήριγμα του πολίτη. Η Δημοτική αρχή εκ του νόμου έχει πλήθος συνεργατών και νομική υποστήριξη για να την βοηθούν στην λειτουργία της. Ο απλός πολίτης το μόνο αποκούμπι που του απομένει για να βρει το δίκιο του χωρίς να ξοδεύει χρήματα και χρόνο , είναι ο Συμπαραστάτης .

Τόσο οι επικεφαλής όσο και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν υποχρέωση να κάνουν το αυτονόητο καθήκον τους, και να μην αναζητάν άλλοθι.

Ο Δήμος δεν είναι παραταξιακή σκακιέρα για να παίζουν τα παιχνίδια τους στην πλάτη του κόσμου. Έχει και ο απλός πολίτης δικαιώματα.

Περιμένουμε....

Παράχος Τσάνταλης

Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος

5 σχόλια:

  1. Σας βγάζω το καπελο Κε Τσάνταλη.Μπροστα στο δίκαιο,δεν χαριζεστε σε κανένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια φορά ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ για πάντα ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ!!!ΠΑΡΑΣΧΟ η Αλμωπία σε ευχαριστεί.Αληθεια δήμαρχε, σέ ένα ντιμπέιτ είχες ρωτήσει τον κ. Χατζηδημητρίου τί θα κάνει με τους καταλογισμους ,ΕΣΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ό κάθε αγρότης να πληρώνει δίπλα επειδή κάποιοι κύριοι δεν πλήρωσαν τά χρέη τούς πρώην δήμο Εξαπλατάνου τά κορόιδα πληρώνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε Παράσχο στο Νικολάκη τέτοια επιθεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΩΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΜΑΧΗΤΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΓΙΝΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗΜΑΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝΑΤΑΣΤΑΛΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟΤΟΥ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)