Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Αναπροσαρμογή και όχι αυξήσεις στην άρδευση

 


ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ 

Ο Ν. ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ

 ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Στην μη  καλή μεταφορά από τα τοπικά ΜΜΕ  των όσων συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο  για την άρδευση , απέδωσε  ο Δήμαρχος Αλμωπίας  Νίκος Παρούτογλου ,την εντύπωση που αποκόμισε ο αγροτικός κόσμος  περί δήθεν αυξήσεων στην άρδευση . 

 Σε συνέντευξη  Τύπου που στα ίδια τοπικά ΜΜΕ  που δεν απέδωσαν σωστά κατά την άποψή του το όλο θέμα  ,το πρωί της Δευτέρας , έκανε αρκετές διευκρινήσεις  σε συνέντευξη τύπου .  Τόσο ο ίδιος όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Μήντσης  τόνισαν ότι  δεν πρόκειται για αύξηση, αλλά για αναπροσαρμογή των τελών άρδευσης. Όπως είπαν , αυτή είναι η πρώτη ουσιαστική και μεγάλη μεταρρύθμιση στην οποία προχώρησε η Δημοτική Αρχή, εφαρμόζοντας το προεκλογικό της πρόγραμμα.

 

Έβαλε δε τέλος και σε διάφορα σενάρια που κυκλοφόρησαν το προηγούμενο διάστημα και ανέφεραν πως η συγκεκριμένη απόφαση δεν τυγχάνει της αποδοχής όλων των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης του .Στην επίμαχη Συνεδρίαση απουσίαζε ο Αντιδήμαρχος Τάσος Θεοδωρίδης, ενώ κατά την συνεδρίαση εκείνη  είχε  αποχωρήσει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος της άρδευσης Νίκος Μήντσης,  για λόγους καθαρά προσωπικούς . Κάτι που εντέχνως αποσιωπήθηκε και καλλιεργήθηκε  παρασκηνιακά  το ανάλογο κλίμα . Ο Ν. Παρούτογλου δήλωσε με αφορμή τα παραπάνω, ότι "δεν υπάρχει επ'ουδενί εσωτερικό πρόβλημα. Πριν προχωρήσουμε σε μια τέτοια απόφαση, το συναποφασίσαμε".

Αναφέρθηκαν στον νέο τρόπο  λειτουργίας της άρδευσης ώστε  να πληρώνουν όλοι αυτά που τους αναλογούν  και να μην πληρώνουν διαρκώς οι ευσυνείδητοι. Κάλεσε δε τους νέους υδρονομείς που θα αναλάβουν να εκτελούν σωστά τα καθήκοντά τους  για να μην δημιουργούνται αδικίες .

 Φέτος αρχίζει πιλοτικά και το πότισμα  από αρκετές αρδευτικές γεωτρήσεις με ειδικά στικάκια που θα προπληρώνονται.  Κάθε χρήστης θα χρεώνεται  με το ποσό που θα χρεώνει η ΔΕΗ την κιλοβατώρα. Μέχρι σήμερα η ΔΕΗ χρέωνε ΄τον Δήμο περίπου 19 λεπτά και ο Δημος τον αγρότη με 9 λεπτά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ελλείμματα  τα οποία είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε αδιέξοδα την άρδευση αν συνεχιστούν .

 

Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ

 

 

Ο Δήμαρχος απάντησε  και για την έντονη αντίδραση  που φέρονται να εξέφρασαν , οι ιδιώτες Πολιτικοί Μηχανικοί-Μηχανολόγοι του Δήμου  για την απόφαση του  αναφορικά με την μεταφορά του Τμήματος Δόμησης & Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου Αλμωπίας, στο κτήριο του Δημαρχείου Αλμωπίας.

 Μαζί με τους ιδιώτες μηχανικούς αντιδρά και το μόνιμο προσωπικό του παραπάνω τμήματος.

 Το πρωί δε της Δευτέρας  συγκεντρώθηκαν στα γραφεία  όπου στεγάζεται η Πολεοδομία, προκειμένου αποφασίσουν τρόπους αντίδρασης, ενώ  άφησαν να εννοηθεί ότι  στις προθέσεις τους είναι να προσφύγουν σε κάθε αρμόδιο, για την ανάκληση της απόφασης αυτής του Δημάρχου, με εξώδικα και διαμαρτυρίες, ενώ έξω από το κτήριο ανέμενε και το όχημα του Δήμου για την μεταφορά των πραγμάτων από το χώρο στο Δημαρχείο Αλμωπίας. Υπάρχει μάλιστα ήδη σχετική ανακοίνωση  σύμφωνα με την οποία γίνεται γνωστό ότι το παραπάνω τμήμα, θα παραμείνει κλειστό από Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 μέχρι και Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, λόγω μεταστέγασής του .

Ο Ν.  Παρούτογλου, μετά από σχετική ερώτηση, απάντησε σε αυτές τις αντιδράσεις.

 

"Είμαστε εδώ για να πάρουμε αποφάσεις. Μπορεί να κάνουμε και λάθη, θα κάνουμε και σωστά, με απώτερο σκοπό μόνο να βελτιώσουμε τη ζωή του πολίτη. Αποφασίστηκε εσωτερικά, σε συνεννόηση με τον Αντιδήμαρχο και άλλα πολιτικά πρόσωπα, να μεταφερθεί η πολεοδομία. Είναι μία εσωτερική μεταφορά, δεν αφορά κανέναν άλλο. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι ξεβολεύονται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς θα πιεστούμε και θα αλλάξουμε την απόφασή μας. Δεν πιεζόμαστε από μικροσυμφέροντα", υπογράμμισε χαρακτηριστικά , χωρίς όμως  να κατονομάσει κάτι συγκεκριμένο.

 Λόγος έγινε και στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων , καθώς οι προσπάθειες που γίνονται είναι μεγάλες . Χρειάζεται όμως παραπάνω προσωπικό και απορριμματοφόρα.


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)