Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Η διπλή αλαζονεία Μητσοτάκη στην Κέρκυρα και οι αντιδράσεις... (video)



 

Μισόλογα από Μαρινάκη για την προκλητική συμπεριφορά απέναντι σε συγγενείς θυμάτων των Τεμπών.


Ο προσβλητικός διάλογος Μητσοτάκη με ηλικιωμένη που παίρνει σύνταξη 440 ευρώ...
Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνει… εκτός κειμένου είναι αλήθεια ότι δεν τα καταφέρνει καθόλου καλά και αυτό φάνηκε για ακόμη μια φορά χθες στην Κέρκυρα και μάλιστα με διπλό περιστατικό...

Η ένταση που προκλήθηκε με συγγενείς θυμάτων των Τεμπών και η αλαζονική απάντηση περί Δικαιοσύνης που έδωσε ο πρωθυπουργός σε μια κοπέλα, η οποία αποδείχθηκε πως ήταν αδερφή δύο νεκρών, έφεραν αντιδράσεις και αιχμηρά σχόλια.

Σήμερα, άλλωστε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και σε συνέντευξή του στο OPEN έσπευσε να δηλώσει «επειδή εμείς δεν διαφημίζουμε κάποιες ανθρώπινες επικοινωνίες, να ξέρετε ότι υπάρχουν δύο διαστάσεις. Η διάσταση που αφορά αυτά τα παιδιά, η επικοινωνία που έπρεπε να γίνει, έχει γίνει σε ανθρώπινο επίπεδο».

Και πρόσθεσε: «Ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε ποιοι ήταν αυτοί οι οποίοι φώναζαν. Κι αν δείτε κιόλας και την ομιλία του, είπε: «αφήστε να μιλήσουν, αφήστε να πουν αυτό που έχουν να πούνε». Ειδικά στην περίπτωση των Τεμπών, στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών υπάρχει και αυξημένη ευαισθησία όλων. Δεν υπάρχουν άνθρωποι -πέραν των συγγενών, που δεν συγκρίνεται ο πόνος τους με κανέναν- που πόνεσαν περισσότερο ή λιγότερο από την κοινωνία. Όλοι πονέσαμε για τα Τέμπη. Ήταν ένα τραγικό δυστύχημα. Από ένα σημείο και μετά, όμως, όταν γίνεται μια ομιλία, και υπάρχει κάποιος κόσμος που θέλει να ακούσει, είναι σημαντικό να σεβαστείς και αυτούς που έχουν έρθει να ακούσουν. Αλλά σε επίπεδο συγγενών και συγκεκριμένα για τον κ. Πλακιά, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει τον πόνο του και την οργή του, το μόνο που θέλει, όπως και όλοι οι υπόλοιποι συγγενείς, είναι Δικαιοσύνη».

Δείτε το βίντεο από το 29'



«Ντροπή και ψέματα»

Στις δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατακεραυνώνοντας κυβέρνηση και πρωθυπουργό και σχολιάζοντας ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ψέματα στη συνέντευξή του.

«Σαν να μην έφθανε η συγκάλυψη, πλέον έχουμε και τη χθεσινή αισχρή επίθεση στην Κέρκυρα μίας εκ των συγγενών που ήθελε να εκφράσει τη διαμαρτυρία της την ώρα της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη» σημειώνεται σε ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προστίθεται «και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντί να σιωπήσει ή να ζητήσει συγγνώμη, επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας για μία ακόμη φορά ψέματα. Αρχικά είπε πως δεν γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης πως ανάμεσα σε κείνους που διαμαρτύρονταν ήταν συγγενείς θυμάτων, λες κι αυτό μπορεί να δικαιολογήσει την απαράδεκτη στάση του ίδιου και της ασφάλειας του».

«Έφτασε μάλιστα να πει ψέματα πως δήθεν ο Κυρ. Μητσοτάκης ζήτησε να τους αφήσουν να μιλήσουν, ενώ ακούγεται καθαρά στο βίντεο να απευθύνεται στην συγγενή των θυμάτων με απαξιωτικό και αλαζονικό ύφος. Η λέξη ντροπή είναι ίσως μικρή για να τους χαρακτηρίσει» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τους αντιμετωπίζουν με ξύλο και ύβρεις

«Την ώρα που γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμη επεισοδίου της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, με την άρον άρον διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή μια μέρα πριν κλείσει για τις ευρωεκλογές. Την ώρα που σε οικόπεδο στο οποίο μεταφέρθηκαν υλικά και χώματα από το σημείο της τραγωδίας εντοπίστηκε οστό θύματος, η φρουρά του κ. Μητσοτάκη απομάκρυνε βίαια από συγκέντρωση της ΝΔ στην Κέρκυρα νέους και νέες που διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά ζητώντας "δικαιοσύνη"», υπογράμμισε με αιχμηρό τρόπο η Νέα Αριστερά.

«Μεταξύ των νέων παιδιών βρισκόταν μαζί με συμφοιτητές και συμφοιτήτριες της η αδερφή των δίδυμων κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στο μοιραίο τρένο, πραγματοποιώντας ειρηνική συμβολική διαμαρτυρία. Η απάντηση των ανδρών της ασφάλειας του πρωθυπουργού ήταν η λεκτική και σωματική βία όπως φαίνεται και από σχετικό φωτογραφικό υλικό», σημειώνει, σχολιάζοντας ότι «δεν έφταναν η συγκάλυψη και οι φραστικές επιθέσεις κορυφαίων υπουργών της ΝΔ στους συγγενείς των θυμάτων, πλέον η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τους αντιμετωπίζει με ξύλο και ύβρεις».

«Μόνο ντροπή κύριε Μητσοτάκη. Αν αρκεί βέβαια αυτή η λέξη να περιγράψει την έκταση της αλαζονείας και του κυνισμού. Θα αγωνιστούμε για να μην γίνει πράξη η συγκάλυψη που επιχειρεί το σύστημα Μητσοτάκη. Να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για το έγκλημα, να λάμψει η αλήθεια», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς.

Ο διάλογος με τη φτωχή συνταξιούχο

Το δεύτερο περιστατικό που έχει αρχίσει και προκαλεί ορυμαγδό αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το βίντεο που κυκλοφόρησε και καταγράφει διάλογο του Κυριάκου Μητσοτάκη με μια ηλικιωμένη που του εξηγεί πόσα λίγα λεφτά παίρνει.

Η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν ένα… φιλικό χτύπημα στην πλάτη και στη συνέχεια να πετάξει το μπαλάκι στην Εκκλησία.

Ο διάλογος:

Χαμηλοσυνταξιούχος: Αυτά είναι τα λεφτά που έχω να ζήσω
Μητσοτάκης: Όσο αντέχουμε…
Χαμηλοσυνταξιούχος: Ναι, αλλά παιδιά πρέπει να γίνει κάτι
Μητσοτάκης: Πόση σύνταξη παίρνεις;
Χαμηλοσυνταξιούχος: 440 ευρώ και δίνω 300 ευρώ για ενοίκιο
Μητσοτάκης: Αν είστε στο ενοίκιο, δεν βγαίνει
Χαμηλοσυνταξιούχος: Πεινάω, αυτή τη στιγμή πεινάω
Μητσοτάκης: Σας στηρίζει η εκκλησία;
Χαμηλοσυνταξιούχος: Κανένας
Μητσοτάκης: Ευχαριστώ που ήρθατε.
Το βίντεο από το ρεπορτάζ της Κατερίνας Λάτσα

Το περιστατικό σχολίασε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, δηλώνοντας «χθες στην Κέρκυρα, ο πρωθυπουργός, σε μια γυναίκα που παραπονέθηκε ότι παίρνει σύνταξη 440 Euro, είπε: "Η εκκλησία δεν σε βοηθάει;". Δηλαδή εσύ τι ρόλο έχεις; Τι κάνεις; Κάθε μέρα ξυπνάς εντάξει όταν ένας ηλικιωμένος άνθρωπος έχει σύνταξη πείνας, όταν τόσοι άνθρωποι έχουν μισθούς πείνας;».

«Ο πρωθυπουργός σού λέει ότι έχει 6,28 ευρώ η φέτα. Μία υποψήφια ευρωβουλεύτριά του λέει 4,5 ευρώ η φέτα. Ε, βέβαια, όταν έχεις 400 γραμμάρια φέτα και μισό ντεπόζιτο στο αυτοκίνητό σου, όλα φθηνότερα είναι», καταλήγει ο Στ. Κασσελάκης.


Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

4 σχόλια:

  1. Κουλαρε μη μασάς. Κάνε και λέγε ότι γουστάρεις. Δε νογάνε ντιπ τα ζώδια. Είσαι Θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εσύ γνωστός βλάκας.(εκτός από τρολ).

      Διαγραφή
    2. Εσένα τέκνον σε στηρίζει η εκκλησία; Ο πρωθυπουργός μας ρωτάει.
      Ευχαριστώ που ήρθες και (άφησες ένα σχόλιο) για να δικαιώσεις ότι δεν νογάνε ντιπ τα ζούδια.

      Διαγραφή
    3. Πως σου ήρθε τώρα η εκκλησία;Μήπως μικρός κάθησες στα πόδια κανενός παπά;Για ποιά ζώδια μιλάς μωρή Λίτσα Πατέρα;Είσαι συγχισμένη;

      Διαγραφή

(3)