Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Μαζικά απειλητικά email για βόμβες σε σχολεία της Αττικής – Σε εξέλιξη έρευνες

 

Μαζικά απειλητικά email στα οποία αναφέρεται ότι έχουν τοποθετηθεί βόμβες σε διάφορα σχολεία της Αττικής στάλθηκε σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με την Αστυνομία οι απειλές αφορούν τουλάχιστον 35 σχολεία σε Γέρακα, Αιγάλεω, Ηλιούπολη, Χαϊδάρι, Παλλήνη.

Από την Αστυνομία εκτιμούν ότι πρόκειται για φάρσα ωστόσο γίνονται έλεγχοι σε όλα τα σχολεία για τα οποία αναφέρονται στα email. Παράλληλα σε εξέλιξη είναι έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να εντοπιστεί ο αποστολέας των email, o οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι αλλοδαπός

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωσε σχετικά με τα μαζικά email που εστάλησαν σήμερα το πρωί σε μεγάλο αριθμό σχολείων της Αττικής, όπου περιέχεται πανομοιότυπο μήνυμα, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως έχουν τοποθετηθεί βόμβες. Από την ΕΛΑΣ σημειώνεται ότι το μήνυμα προέρχεται από χώρα του εξωτερικού με σκοπό τη δημιουργία αναστάτωσης, ενώ επισημαίνεται πως ήδη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του αποστολέα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Σήμερα το πρωί μεγάλος αριθμός σχολείων έγιναν αποδέκτες πανομοιότυπου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απειλητικό περιεχόμενο.

Το μήνυμα εμφαίνεται να προέρχεται από χώρα του εξωτερικού, ενώ η μαζικότητα αποστολής του, ακόμη και σε σχολικές μονάδες οι οποίες σήμερα δεν λειτουργούν, καταδεικνύει ότι σκοπός του μηνύματος είναι η δημιουργία αναστάτωσης και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, από την Ελληνική Αστυνομία υπήρξε άμεση κινητοποίηση ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τις σχολικές μονάδες να πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος, ενώ ήδη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του αποστολέα.

Η ασφάλεια των πολιτών και ιδίως της μαθητικής κοινότητας αποτελεί κύριο μέλημα και πρώτιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία και προς τον σκοπό αυτόν θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη του δράστη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)