Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Ηλεία: Επεισόδια έξω από τα Δικαστήρια - Δεκάδες συγγενείς της 11χρονης λίντσαραν τον δολοφόνο (Βίντεο)

Ηλεία: Επεισόδια έξω από τα Δικαστήρια - Δεκάδες συγγενείς της 11χρονης λίντσαραν τον δολοφόνο (Βίντεο)
 
 
Τον αδίστακτο δολοφόνο της 11χρονης στην Ηλεία περίμεναν από νωρίς έξω από τα δικαστήρια Πύργου οι συγγενείς της.

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τα δικαστήρια στον Πύργο κατά τη μεταγωγή σε εισαγγελέα και ανακριτή του 37χρονου δολοφόνου της 11χρονης Βασιλικής.

Ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος ομολόγησε ότι σκότωσε το κορίτσι, που βρέθηκε νεκρό χθες το απόγευμα στην περιοχή Καταρράχι της Ηλείας. Το κορίτσι ήταν ανιψιά του, ενώ ο ίδιος είχε καταδικαστεί για βιασμό άλλου κοριτσιού σε 9 έτη κάθειρξης, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος μέχρι το Εφετείο.

Μάλιστα το κορίτσι ήταν πρώτη ξαδέρφη του πατέρα της Βασιλικής.

Έξω από τα δικαστήρια, τον περίμεναν δεκάδες συγγενείς της 11χρονης που βρήκε φρικτό θάνατο στα χέρια του. Μόλις αφίχθη, αρκετοί από τους συγκεντρωμένους έπεσαν πάνω στο περιπολικό για να τον λιντσάρουν, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Οι λίγοι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τους οργισμένους συγγενείς, οι οποίοι μάλιστα κατάφεραν να ανοίξουν και την πόρτα του περιπολικού.

Τελικά, λόγω των επεισοδίων, η μεταγωγή του 37χρονου πραγματοποιήθηκε και το περιπολικό αποχώρησε για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο τα επεισόδια συνεχίστηκαν με τους συγκεντρωμένους να ψάχνουν από ποια άλλη πλευρά των δικαστηρίων θα μπορούσε να μπει ο δολοφόνος της 11χρονης.

Από νωρίς στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς και συγχωριανοί της 11χρονης, με φωτογραφίες στα χέρια τους, περιμένοντας τον δράστη.

Δείτε τις φωτογραφίες του πρακτορείου Intime:

ileia1_d26fa.jpg ileia2_0ad4f.jpg ileia3_42619.jpg

Πειθαρχικός έλεγχος για τους δικαστές που τον άφησαν ελεύθερο

Τον πειθαρχικό έλεγχο των τακτικών δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ζακύνθου που χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία άφησε ελεύθερο μέχρι το Εφετείο, τον δολοφόνο της 11χρονης, παρά την καταδίκη του σε 9 χρόνια κάθειρξη για βιασμό και ασέλγεια ανηλίκου, ζήτησε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα.

Η καταδίκη του έγινε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου το 2020 για βιασμό 14χρονης ανήλικης.

Ήδη η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε άμεσα το φάκελο της απόφασης για να ξεκινήσει πειθαρχικός έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή στον βιαστή, (και οι τρεις γυναίκες, όπως γυναίκα ήταν και η εισαγγελέας της δίκης).

Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ζούσε στον νομό Ηλείας και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη.

Σημειωτέον, ότι ο 37 χρονος δεν είχε καν λευκό ποινικό μητρώο καθώς είχε αμετάκλητες καταδίκες για κλοπή, σωματικές βλάβες και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η δίκη του σε δεύτερο βαθμό είχε προσδιοριστεί για το 2022, αλλά αναβλήθηκε καθώς δεν είχε δικηγόρο. Το δικαστήριο του όρισε αυτεπαγγέλτως συνήγορο προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο. Όμως και πάλι η δίκη δεν έγινε διότι συνέπεσε με την αποχή των δικηγόρων και τελικά επρόκειτο να γίνει το 2025! 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)