Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Στο όριο της διάλυσης οι Σπαρτιάτες – Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Ασπιώτης

Στο όριο της διάλυσης οι Σπαρτιάτες – Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Ασπιώτης
 

 Πλέον οι Σπαρτιάτες περιορίζονται στους 5 βουλευτές, στο όριο του κανονισμού για τη συγκρότηση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Την αποχώρησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιάτων ανακοίνωσε και ο Γιώργος Ασπιώτης. Πρόκειται για τη δεύτερη ανεξαρτητοποίηση βουλευτή μέσα σε λίγη ώρα, καθώς είχε προηγηθεί αυτή του Μιχάλη Γαυγιωτάκη.

Πλέον η κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών περιορίζεται στους 5 βουλευτές, στο όριο δηλαδή 
που προβλέπει ο κανονισμός για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας.


Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής «κοινοβουλευτική ομάδα μπορεί να συγκροτηθεί και από πέντε (5) Βουλευτές, εφόσον το κόμμα τους παρουσίασε ψηφοδέλτια στα δύο τρίτα (2/3) των εκλογικών περιφερειών της χώρας και συγκέντρωσε πανελλαδικά ποσοστό τρία τοις εκατό (3%) επί του συνολικού αριθμού των εγκύρων ψηφοδελτίων».

Ο Γιώργος Ασπιώτης στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ενημερώνει για την απόφασή του να λειτουργεί στο εξής ως ανεξάρτητος βουλευτής, μη εντασσόμενος πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών. Ο συνολικός αριθμός των ανεξάρτητων βουλευτών ανέρχεται πλέον στους έντεκα.

Νωρίτερα, ο Μιχάλης Γαυγιωτάκης, ο οποίος είχε αναλάβει και τη θέση του διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας, ενημέρωσε τον πρόεδρος της Βουλής πως αποχωρεί από τους Σπαρτιάτες, καρφώνοντας μάλιστα το κόμμα και βουλευτές του για οικονομικές ατασθαλίες.

Ο Μιχάλης Γαυγιωτάκης ζήτησε την άμεση διενέργεια ελέγχου στα οικονομικά των Σπαρτιατών με ενεργοποίηση των διατάξεων της νομοθεσίας για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων, αλλά και στα πόθεν έσχες των βουλευτών του από την αρμόδια επιτροπή ελέγχου της Βουλής. 

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

  1. Τα φασιστοειδή για άλλη μια φορά ξεφτιλίζονται όπως τους αρμόζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)