Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Τα απίθανα κόλπα των πολυεθνικών στα ράφια των σούπερ μάρκετ: Tο παράδειγμα με το τυρί Milner

 Τα απίθανα κόλπα των πολυεθνικών στα ράφια των σούπερ μάρκετ: Tο παράδειγμα με το τυρί Milner

 

 

 Το ίδιο τυρί αλλά σε διαφορετική συσκευασία εμφανίζει απόκλιση 1,43 € το κιλό στην τιμή του.

Πρόκειται για το πασίγνωστο Ολλανδικό κίτρινο τυρί Milner σε φέτες που χρησιμοποιείται ευρέως σε τοστ αλλά και σε δίαιτες καθ’ ότι έχει λιγότερα λιπαρά και το συνιστούν  οι διατροφολόγοι.

Συγκεκριμένα στη μεγάλη οικογενειακή συσκευασία η τιμή ανέρχεται στα 15,43 € το κιλό, ενώ στη μικρότερη η τιμή εκτοξεύεται στα 16,86 € το κιλό.

Η μεγάλη διαφορά της τιμής του ίδιου προϊόντος, αλλά σε διαφορετική συσκευασία, εντοπίζεται αμέσως δια γυμνού οφθαλμού καθώς και οι δυο συσκευασίες είναι τοποθετημένες στο ίδιο ψυγείο, πλάι-πλάι στην ίδια σκάρα και η διαφορά της τιμής ανά κιλό βγάζει «μάτι».

Για τη διαφορά της τιμής ανά κιλό του συγκεκριμένου ολλανδικού προϊόντος ενημερώθηκε σχετικά και το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ ο νέος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με τους εκπροσώπους των πολυεθνικών εταιριών σίτισης, από τους οποίους ζητεί να μειώσουν τις τιμές των προϊόντων τους και να περιορίσουν τα ουρανοκατέβατα κέρδη τους. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τους όρους που θέτει πλέον η κυβέρνηση, το υπουργείο Ανάπτυξης προτίθεται να αυξήσει τα πρόστιμα. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)