Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Χαμηλοί τόνοι από Βερολίνο μετά τις δηλώσεις Σόιμπλε για ψήφιση μέτρων από ΝΔ

Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε φον Τίζενχαουζεν δεν θέλησε, να δώσει έκταση στις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις Βρυξέλλες για την πιθανότητα να βρεθεί μία νομοθετική διατύπωση,

ώστε οι όποιες αποφάσεις στις οποίες καταλήξουν ελληνική κυβέρνηση και θεσμοί, να ισχύουν ανεξάρτητα από εκλογικά αποτελέσματα.
 Όπως διευκρίνισε, ο κ. Σόιμπλε απλά αναφέρθηκε σε σκέψεις του ΔΝΤ και ότι δεν πρόκειται για δική του πρόταση. Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, πως οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, που επλήγησαν από την κρίση, «δεν μπορούν να ξοδεύουν όλα τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες και να ζητούν βοήθεια από τις χώρες του Βορρά» είπε πως δεν πρόκειται να δώσει «βαθμούς για το ύφος» των δηλώσεων του κ. Ντάιζελμπλουμ.
 Πάντως, πρόσθεσε, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «εκτιμά ιδιαίτερα την προσφορά του κ. Ντάισελπλουμ ως προέδρου του Eurogroup». Για όσο διάστημα θα κυβερνά ο σημερινός συνασπισμός στην Ολλανδία ο κ. Νταίσελμπλουμ θα παραμένει στη θέση του ως επικεφαλής του Eurogroup.
 Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ ερωτηθείς, κατά το ίδιο κυβερνητικό μπρίφινγκ, για τις ενστάσεις που διατυπώνει η Ελλάδα αναφορικά με τη Διακήρυξη της Ρώμης και κατά πόσο αυτές αποσκοπούν σε ελαφρύνσεις για το ελληνικό χρέος, σημείωσε πως δεν μπορεί να απαντήσει για «προθέσεις» της ελληνικής κυβέρνησης.
 Ωστόσο, η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει ότι «δεν θα έπρεπε να συγχέονται ζητήματα του ελληνικού προγράμματος με τους επικείμενους εορτασμούς στη Ρώμη και για την προγραμματισμένη κοινή Διακήρυξη των κρατών μελών της ΕΕ».Πάντως η ελληνική πλευρά συζητά το «ακόμη ανοιχτό θέμα» με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Η γερμανική κυβέρνηση είναι πάντως «αισιόδοξη» ότι την Παρασκευή θα παρουσιαστεί στη Ρώμη το κείμενο της Διακήρυξης. 

23/03/2017 09:41 
ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Αθήνα

Πηγή: mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)