Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Προς αναζήτηση πολιτικής συναίνεσης – Στη Ρώμη ο Τσίπρας για τα «γενέθλια» της Ένωσης

  • Πολιτική συμφωνία στα ανοιχτά ζητήματα η επιδίωξη της κυβέρνησης 
  • Στη Ρώμη ο Τσίπρας εν όψει των «γενεθλίων» της Ευρωπαϊκής Ένωσης 
Ολοκληρώνονται οι συζητήσεις των ελλήνων υπουργών στις Βρυξέλλες σε μία προσπάθεια να επιτευχθεί συναίνεση για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Με ανοιχτά τα μέτωπα του εργασιακού, των συντάξεων του αφορολόγητου και το ενεργειακό οι υπουργοί Οικονομικών , Εργασίας και Περιβάλλοντος επιστρέφουν στην Αθήνα για να ενημερώσουν τα κυβερνητικά στελέχη για την πορεία των συζητήσεων.
Οι προσπάθειες εστιάζονται πλέον στο να ανοίξει ο δρόμος για επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μέχρι το Eurogroup της 7ης Απριλίου για να ακολουθήσει η επικύρωση πολιτικής συμφωνίας.

Στη Ρώμη ο Αλέξης Τσίπρας
Ο πρωθυπουργός αναχωρεί εν τω μεταξύ για την ιταλική πρωτεύουσα, όπου το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση του Διδκτύου Transform Europe, στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης, με τίτλο: «Μία Ευρώπη για τον Λαό από τον Λαό».
Το απόγευμα της Παρασκευής θα συμμετέχει σε ακρόαση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό.
Ο έλληνας πρωθυπουργός έχει προσδιορίσει τη στιγμή ως κρίσιμη και ευαίσθητη, «αφού βρισκόμαστε μπροστά σε αποφάσεις τόσο για το μέλλον των χωρών μας, όσο και της Ευρώπης συνολικά». Μια κρίσιμη στιγμή κατά την οποία η Ευρώπη «θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα επανακτήσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο».
Στόχος της Αθήνας να τονιστεί στη Διακήρυξη της Ρώμης η ανάγκη προστασίας των εργαζομένων.
Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)