Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Απεβίωσε ο τελευταίος κοινοτάρχης Λουτρακίου Χρήστος Λιούγας



Σε ηλικία 66 χρονών , απεβίωσε ο Χρήστος Λιούγας , τελευταίος πρόεδρος της κοινότητας Λουτρακίου , πριν γίνει η πρώτη συνένωση της Αριδαίας με τα χωριά της δυτικής Αλμωπίας (Καποδίστριας),.





Επί των ημερών του συνεχίστηκαν ή άρχισαν αρκετά έργα που άλλαξαν τη μορφή των Λουτρών Πόζαρ. Επί θητείας του τυπώθηκαν και τα πρώτα διαφημιστικά έντυπα , ενώ η Αμιγής τότε κοινοτική επιχείρηση έβγαλε και μηνιαία εφημερίδα. Η πρώτη συμμετοχή στις τουριστικές εκθέσεις αλλά και την agrotica καταγράφεται επί των ημερών του, όπως και το πρώτο οργανωμένο Γραφείο Τύπου , που άφησε πλούσιο υλικό  το οποίο επιμελήθηκαν ο Πέτρος Σαμάνδης και η Άννα-Μαρία Τσολέκα αφιλοκερδώς. Υλικό που αποτέλεσε για πολλά χρόνια «μπούσουλας»  για δημοσιογράφους εφημερίδων ,περιοδικών  πανελλήνιας κυκλοφορίας , αλλά και ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης.
Καλοκαίρι 1995. Από αριστερά : Βαγγέλης Τζέκος, Χρήστος Λιούγας , Μαρία Ίσκου, Ανέστης Αναστασιάδης , Σταυράκης, +Κώστας Νούσκας και   Λίνα  Τότα
Ο ίδιος πίστευε στην δύναμη της επικοινωνίας  και της προβολής , διευκολύνοντας πολλά τηλεοπτικά συνεργεία  στην καταγραφή και παρουσίαση των Λουτρών ΠΌΖΑΡ. Έτσι  σιγά –σιγά άνοιξε ο δρόμος για την μεγάλη πλέον προβολή των Λουτρών  και της ευρύτερης περιοχής, καθώς εκτιμούσε ότι  οι επισκέπτες πρέπει να έχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές  στην Αλμωπία για να περνάνε πιο ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο τους .



Την περίοδο εκείνη σε συνεργασία με τον πρώτο αιρετό νομάρχη αείμνηστο Γιώργο Τάνο , έγινε η διαπλάτυνση του δρόμου Λουτράκι-Αριδαία  και η πεζοδρόμιση Λουτράκι-Λουτρά.

Ανήσυχος , δημιουργικός και διορατικός  υπήρξε υπέρμαχος της σύνδεσης της Αλμωπίας με το χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν  με τελεφερίκ , αλλά και της κατασκευής νέου  χιονοδρομικού στην πλευρά του Καϊμακτσαλάν  που βλέπει στην  Αλμωπία. Μάλιστα είχαν γίνει πολλές εργασίες και μελέτες με τον πολιτικό Μηχανικό  Βασίλη Βασδάρη. Κάποια από αυτά κατοχυρώθηκαν , αλλά μετέπειτα δεν προχώρησε  τίποτα σε αυτή την κατεύθυνση.
Στην ιδιωτική του ζωή ξεκίνησε ως μαραγκός, επιπλοποιός και  πολύ αργότερα έκτισε το ξενοδοχειακό συγκρότημα   και την αίθουσα εκδηλώσεων ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ στο Λουτράκι.
Πατέρας τριών τέκνων (2 αγόρια , 1 κορίτσι)   και με πολλά εγγόνια
Η κηδεία του έγινε τη Πέμπτη 23 Μαρτίου






2 σχόλια:

  1. Χρήστο καλό παράδεισο. Από τι πέθανε; Ήταν ξαφνικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό παράδεισο ελαφρύ να είναι το χωμα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)