Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Δύο Έλληνες μεταξύ των τραυματιών στο Λονδίνο – Διαψεύδει το ΥΠΕΞ


«Δύο νεκροί ανάμεσα στους τραυματίες», δήλωσε η Μέι
Οκτώ οι συλλήψεις μέχρι στιγμής
Τέσσερις οι νεκροί και 40 οι τραυματίες


Δύο Έλληνες συγκαταλέγονται μεταξύ των τραυματιών του τρομοκρατικού χτυπήματος που συγκλόνισε το απόγευμα της Τετάρτης το Λονδίνο. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Λονδίνο πρόκειται για ζευγάρι Ελλήνων που τραυματίστηκαν ελαφρά και μετέβησαν στο Νοσοκομείο με τα πόδια. Έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και έφυγαν. 
Η ενημέρωση της Βρετανίδας Πρωθυπουργού σύμφωνα με την ίδια ανταπόκριση είναι προέρχεται από τις δομές υγείας και όχι απο την αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Τερέζα Μέι, στο βρετανικό Κοινοβούλιο τραυματίες είναι δύο Έλληνες, 12 Βρετανοί, 3 Γάλλοι, 2 Ρουμάνοι, 4 Νοτιοκορεάτες, ένας Γερμανός, ένας Κινέζος, ένας Ιρλανδός και ένας Ιταλός.


Διαψεύδει το Υπουργείο Εξωτερικών
Το Υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε την ανακοίνωση της Τερέζα Μέι, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν δύο Έλληνες μεταξύ των τραυματιών της αιματηρής επίθεσης στο Λονδίνο.

«Δεν υπάρχουν Έλληνες τραυματίες μεταξύ των νοσηλευομένων στα βρετανικά νοσοκομεία, μετά τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο».

Οκτώ συλλήψεις

Σε οκτώ συλλήψεις προχώρησε η βρετανική αστυνομία, μετά από εφόδους σε έξι διαφορετικά σημεία, στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση έξω από το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Για την ώρα δεν έχει δοθεί καμία πληροφορία για την ταυτότητα του δράστη, ωστόσο εκτιμάται ότι έδρασε μόνος του, όπως ανέφερε και η Τερέζα Μέι στην ομιλία της στη Βουλή, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Τέσσερις οι νεκροί και τουλάχιστον 40 οι τραυματίες

Στους τέσσερις ανέρχονται εν τω μεταξύ οι νεκροί από τη διπλή επίθεση που σημειώθηκε στον περίβολο του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου και στη γέφυρα του Ουέστμινστερ, ενώ περισσότερα από 40 άτομα τραυματίστηκαν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου.

Μεταξύ αυτών επτά νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ο δράστης.

Πηγή: altsantiri.gr με πληροφορίες και από την ΕΡΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)