Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Βαρουφάκης: Ταχυδρόμος του Σόιμπλε ο Ντάισελμπλουμ

«Ο κ. Ντάισελμπλουμ είναι πολύ χαμηλών ικανοτήτων, τόσο όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο προέδρευε και όσον...
αφορά την τεχνογνωσία» είπε μεταξύ άλλων ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

«Από τις συζητήσεις που είχαμε, που δεν ήταν πάρα πολλές, ήταν ξεκάθαρο ότι όταν μιλούσαμε για παράδειγμα για την αναδιάρθρωση χρέους πρώτον δεν κατανοούσε και δεύτερον δεν ένιωθε καμία τύψη που δεν κατανοούσε… Το βασικό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι ο κ. Ντάισελμπλουμ έπαιζε ένα παιχνίδι, υπήρξαν δύο αφεντικά τα οποία υπηρετούσε ταυτόχρονα και δεν είναι εύκολο να υπηρετείς αυτά τα δύο αφεντικά ταυτόχρονα. Το ένα ήταν η κ. Μέρκελ και το άλλο ο κ. Σόιμπλε. Ο κ. Σόιμπλε έχει την πρωτοκαθεδρία στο Eurogroup το ελέγχει 99%, όσο το ελέγχει, το ελέγχει απόλυτα» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι οι χώρες της Νότιας Ευρώπης σπαταλούσαν χρήματα σε «ποτά και γυναίκες» στην πορεία προς την κρίση της Ευρωζώνης ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Δεν ήταν ένα σχόλιο για τον κ. Ντάισελμπλουμ απλά, ήταν γενικότερο. Αναφέρθηκα σε όσους έχουν θέση “ισχύος” στο Eurogroup και στην τρόικα και είπα ότι είναι προαπαιτούμενο το χαμηλό ήθος και η χαμηλή τεχνογνωσία για μία τέτοια θέση. Ο κ. Ντάισελμπλουμ είναι ένας ταχυδρόμος του κ. Σόιμπλε και κάποιων άλλων και αυτή είναι η τραγωδία της Ευρώπης. Χρειάστηκε να βρεθώ στη θέση του υπουργού Οικονομικών και να διαπραγματευτώ και να συζητήσω με αυτούς τους ανθρώπους από πολύ κοντά για να διαπιστώσω με μεγάλη στεναχώρια και λύπη το πολύ χαμηλό επίπεδο το οποίο έχουν οι άνθρωποι οι οποίοι ουσιαστικά κρίνουν τις τύχες των λαών της Ευρώπης».

Ερωτηθείς εάν μπορεί να σταθεί ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στην προεδρία του Eurogroup μετά την κατακραυγή που έχει ξεσηκώσει σε ολόκληρη την Ευρώπη η δήλωση του ο κ. Βαρουφάκης απάντησε «δεν έχει σημασία, έτσι και αλλιώς ο κ. Ντάισελμπλουμ εντολοδόχος είναι. Έναν αλγόριθμο να βάλλεται στη θέση του, ένα υπολογιστή ο οποίος δέχεται πληροφορίες και υλικό από εκεί που δέχεται ο κ. Ντάισελμπλουμ την ίδια δουλεία θα κάνει. Νομίζετε ότι ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε βαθμούς ελευθερίας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)