Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγρoτικής Ανάπτυξης Χαράλαμπο Κασίμη

Γιάννης Σηφάκης :  Θα ενταχθούν στο πρόγραμμα νέων αγροτών όλοι οι νέοι αγρότες που πληρούν τα κριτήρια με την υπερκάλυψη ( overbooking) του προγράμματος κατά 120% που αποφασίζει το Υπουργείο.

Το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε στην Κεντρική Μακεδονία από την μεγάλη ανταπόκριση στο πρόγραμμα νέων αγροτών του ΠΑΑ λύνει η κυβέρνηση.
Σε συνάντηση του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη με τον Γενικό Γραμματέα Κοινοτικών Προγραμμάτων του ΥΠΑΑΤ Χαράλαμπο Κασίμη ο βουλευτής ζήτησε να εξαντληθεί η δυνατότητα ένταξης του συνόλου των νέων αγροτών που έκαναν αίτηση στο πρόγραμμα αναφέροντας ότι στην Κεντρική Μακεδονία ο αριθμός των αιτήσεων είναι περί τις 1000 αιτήσεις περισσότερες από τους προς ένταξη νέους αγρότες.
Ο  Γενικός Γραμματέας  ανέφερε στον βουλευτή την απόφαση της κυβέρνησης να υπερκαλυφθεί το πρόγραμμα νέων αγροτών κατά 20% επιπλέον ( οverbooking 120%)  με άμεσο αποτέλεσμα την έγκριση ουσιαστικά όλων των νέων αγροτών που θα πληρούν τα κριτήρια μετά από τον έλεγχο των δικαιολογητικών τους. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου που ξεκινά αυτές τις μέρες και θα διαρκέσει περί τον 1,5 μήνα και ανάλογα με τα αποτελέσματα ο Γενικός θα επανεξετάσει την κατάσταση όπως θα έχει διαμορφωθεί με στόχο την επίλυση του προβλήματος κατά 100%.

Ο Γενικός και ο βουλευτής εξέφρασαν την ευχαρίστηση τους για το ενδιαφέρον των νέων να ενταχθούν στο αγροτικό επάγγελμα και υποσχέθηκαν ουσιαστική στήριξη τους  για να μπορέσουν και με την βοήθεια των σχεδίων βελτίωσης που θα ξεκινήσουν (μετά την ολοκλήρωση της έγκρισης του προγράμματος των νέων αγροτών)  να οργανωθούν και να καλλιεργήσουν επιστημονικά την γη. Πιστεύουν ότι οι νέοι θα πρωτοστατήσουν στην ίδρυση οργανώσεων παραγωγών και στην οργάνωση των αγροτών σε νέα βάση σχεδιάζοντας την ποιοτική παραγωγή, την τυποποίηση και συσκευασία των προϊόντων και την εύρεση νέων ποιοτικών αγορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)