Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Τέσσερις, τελικά, οι νεκροί στο Λονδίνο: Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των τραυματιών


Σε τέσσερις ανασκεύασε τον αριθμό των νεκρών στο Λονδίνο η αστυνομία με νεότερη ανακοίνωση.
 Χθες είχαν αναφερθεί πέντε θάνατοι. Πέρα από τον δράστη της επίθεσης και τον αστυνομικό Κιθ Πάλμερ, σκοτώθηκαν μια γυναίκα και ένας άντρας. Επτά από τους συνολικά 29 τραυματίες που βρίσκονται σε νοσοκομεία είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
 Παράλληλα επιβεβαιώθηκε ότι έγιναν επτά συλλήψεις σε έξι διευθύνσεις στο Μπέρμιγχαμ σε σχέση με το τρομοκρατικό χτύπημα. Σε αδιευκρίνιστο αριθμό συλλήψεων προέβη τα ξημερώματα η αστυνομία στο Μπέρμιγχαμ μετά από έφοδο σε οικία που πιστεύεται πως συνδέεται με την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο.
 Πληροφορίες του BBC αναφέρουν πως η συγκεκριμένη διεύθυνση ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκε για την ενοικίαση του οχήματος που οδηγούσε ο δράστης. Η αστυνομία έχει αρνηθεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες επικαλούμενη επιχειρησιακούς λόγους.
 Οι Aρχές λένε ότι έχουν ταυτοποιήσει τα στοιχεία του δράστη, τα οποία θα ανακοινωθούν όταν προχωρήσουν οι έρευνες για τις διασυνδέσεις του. Πιστεύεται ότι ενήργησε «εμπνευσμένος» από τη διεθνή ισλαμιστική τρομοκρατία.

 Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των τραυματιών

Σε διαρκή επικοινωνία βρίσκεται η ελληνική Πρεσβεία με τις βρετανικές Αρχές, μετά το χθεσινό τυφλό χτύπημα στη βρετανική πρωτεύουσα, και δεν φαίνεται να υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στους τραυματίες δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο Αλέξης Γεωργιάδης.
 Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις επίσημες δηλώσεις του επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Σκότλαντ Γιάρντ, ο οποίος τόνισε ότι οι Αρχές προκρίνουν το σενάριο της τρομοκρατίας καθώς φαίνεται πως ο δράστης υποκινήθηκε από ισλαμικά κίνητρα.
 Πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου της ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο είπε ότι, παρά το χτύπημα, δεν άλλαξε το επίπεδο συναγερμού στη χώρα, παρέμεινε στο πορτοκαλί. Σε ερώτηση για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας είπε ότι υπάρχει ησυχία, «όλοι προσπαθούν να παρακινήσουν τον κόσμο να γυρίσει στην καθημερινότητα και με παραίνεση της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι, η οποία δήλωσε ότι το κοινοβούλιο θα λειτουργήσει κανονικά.
 Πάντως, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι υπάρχει αυξημένη αστυνόμευση και με ένοπλους άνδρες των Αρχών, σε σημεία που να είναι ορατή, ώστε να υπάρξει το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες.
 Σχετικά με το πως ο Τύπος αντιμετωπίζει την επίθεση, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «τόσο οι πολίτες όσο και οι δημοσιογράφοι δεν είναι επικριτικοί απέναντι στην κυβέρνηση. Υπάρχουν πρωτόκολλα και γρήγορες αντιδράσεις. Η ταχύτητα που φυγαδεύτηκε η Μέι, το πόσο γρήγορα έφτασαν τα ασθενοφόρα και η αστυνομία, δείχνουν στον κόσμο ότι όλοι βρίσκονται σε εγρήγορση».
 Επεσήμανε δε, πως πάνω από 500 έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και πρόσθεσε ότι αρκετές επιθέσεις αποφεύχθηκαν το 2013, ενώ στην ειδική γραμμή με την οποία επικοινωνούν οι πολίτες, εάν αντιληφθούν ύποπτες κινήσεις μόνο πέρυσι δέχτηκε 22.000 τηλεφωνήματα. 

 ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός – Βρετανία/ΛΟΝΔΙΝΟ 23/03/2017 10:00 
23/03/2017 09:47, 

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα


Πηγή: mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)