Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Εκλογές 2023: Την διάλυση της Βουλής ζήτησε από την ΠτΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου 

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας το πρωί του Σαββάτου, προκειμένου να ζητήσει την διάλυση της Βουλής και να προκηρυχθούν και επίσημα οι εκλογές στις 21 Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στις 11 το πρωί του Σαββάτου στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναμένεται να υπογράψει το σχετικό Διάταγμα.

"Έχω τη χαρά να σας παραδώσω την πράξη του υπουργικού με την οποία εισηγούμαστε τη διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών την 21 Μαΐου σε 4 εβδομάδες από τώρα Αυτό επιτάσσουν τα σχετικά άρθρα του Συντάγματος.

Επί της ουσίας η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει πρακτικά τη θητεία της όπως εξαρχής είχα πει ότι θα γίνει. Οι πολίτες θα αξιολογήσουν και θα πάρουν αποφάσεις.

Οι εκλογές είναι γιορτή της Δημοκρατίας. Εύχομαι να υπάρξει γόνιμη αντιπαράθεση επιχειρημάτων, να μείνουμε μακριά από τοξικότητες που δεν ταιριάζουν στο κλίμα των εκλογών και δεν είναι εναρμονισμένες με τη συνολική διάθεση της κοινωνίας.

Να ευχηθώ προεκλογική περίοδος να είναι εφαλτήριο για μέγιστη δυνατή συμμετοχή των πολιτών και απευθύνομαι ιδιαίτερα στα νέα παιδιά που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά. Η συμμετοχή τους στις εκλογές είναι ένα στοίχημα για όλους μας. Καλύτερα να συμμετέχουν στις αποφάσείς που θα ληφθούν για το δικό τους μέλλον παρά να επιλέξουν την αποχή.

Το διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής θα θυροκολληθεί σήμερα το απόγευμα και από αύριο το πρωί επίσημα το ρολόι μετρά αντίστροφα", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Ευχαριστώ κύριε πρωθυπουργέ. Εύχομαι να έχουμε μια ήρεμη και γόνιμη προεκλογική περίοδο για το καλό της χώρας", απάντησε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου
Συνάντηση Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου EUROKINISSI

Στη συνέχεια, το Προεδρικό Διάταγμα, που αφορά στη διάλυση της Βουλής, αναμένεται να θυροκολληθεί στο Κοινοβούλιο.

Με τη θυροκόλλησή του, ξεκινά ευθύς αμέσως η προεκλογική περίοδος.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)