Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Ηράκλειο: Απούσα η ΝΔ από σύσκεψη για τα κόκκινα δάνεια...




Την απουσία των εκπροσώπων και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας από ευρεία σύσκεψη για τα κόκκινα δάνεια που πραγματοποιήθηκε από φορείς στο Ηράκλειο, στηλιτεύουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25.
Η σύσκεψη για τα κόκκινα δάνεια... και την προστασία της πρώτης κατοικίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των επαγγελματικών φορέων ενώ στη σύσκεψη είχαν κληθεί να συμμετάσχουν και οι υποψήφιοι βουλευτές των κομμάτων. 

Κατά την τοποθέτησή του ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, εκπροσωπώντας και τους βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκο Ηγουμενίδη, επεσήμανε ότι το ζήτημα των κόκκινων δανείων και των οφειλών αφορά σχεδόν 1 στους 2 πολίτες.

Τόνισε ότι με τους νόμους της κυβέρνησης Μητσοτάκη (Ηρακλής – πτωχευτικός κώδικας) καταργήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας οριζόντια η προστασία της κύριας κατοικίας, οδηγώντας σε απελευθέρωση των πλειστηριασμών των πρώτων κατοικιών λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων, με αποτέλεσμα 700.000 πλειστηριασμοί που βρίσκονται προ των πυλών να αποτελούν βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής.


Παράλληλα, ενημέρωσε επιγραμματικά τους παρευρισκόμενους για τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την ρύθμιση οφειλών και την προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης.

Σαφή θέση για το μείζον θέμα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών πήραν οι εκπρόσωποι του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των παραγωγικών φορέων του Ηρακλείου.

Εκ μέρους του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο βουλευτής Ηρακλείου Γιώργος Λογιάδης και οι υποψήφιοι βουλευτές Ηρακλείου Μάριος Διονέλλης, Μιχάλης Κριτσωτάκης και Απόστολος Λουλουδάκης.

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, η άμεση κατάργηση του «Ηρακλή» και η σύσταση ενός Δημόσιου Φορέα Διαχείρισης των Κόκκινων Δανείων είναι η μόνη ρεαλιστική λύση, προς όφελος των πολιτών.

Επίσης επισημαίνει ότι η κατάργηση του πτωχευτικού κώδικα της ΝΔ αλλά και του νόμου 4354/15 του ΣΥΡΙΖΑ που άφησαν ανεξέλεγκτα τα funds να κερδοσκοπούν εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων, είναι απαραίτητοι όροι για την βιώσιμη διαχείριση του τεράστιου ιδιωτικού χρέους.

Τέλος, το ΜέΡΑ25 Κρήτης χαρακτηρίζει απαξιωτική τη στάση των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας (βουλευτών και υποψηφίων) που αν και κλήθηκαν στη σύσκεψη, «δεν θεώρησαν σκόπιμο να στείλουν έναν έστω αντιπρόσωπο στην εν λόγω σύσκεψη γυρνώντας την πλάτη στην αγωνία των επαγγελματικών φορέων του νησιού μας. Δείχνουν ακριβώς με ποιον είναι σε αυτή την υπόθεση».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)