Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Με βάρκες απεγκλωβίζονται μέσα στη Λάρισα: Έσπασε ανάχωμα στον Πηνειό - Μήνυμα για εκκένωση δύο χωριών

 

 

 

 

Πάνω από 9 μέτρα η στάθμη του Πηνειού. Πλημμυρισμένες γειτονιές στη Λάρισα.



  Δραματικές ώρες περνούν και οι κάτοικοι της Λάρισας, όπου βλέπουν τα νερά από τα φρεάτια να μπαίνουν σε σπίτια. Αυτή την ώρα το ύψος του Πηνειού ξεπερνά τα 9 μέτρα, με τις προσπάθειες των αρχών να αποφύγουν τα χειρότερα να είναι τιτάνιες.
Λίγο μετά τις 11 το πρωί, ωστόσο, εκδόθηκε μήνυμα του 112 για απομάκρυνση των κατοίκων των περιοχών Βρυότοπος και Αμπελώνας προς τον Τύρναβο, καθώς έσπασε ανάχωμα στον Πηνειό.

Στη συνοικία του Αγίου Θωμά της Λάρισας τα νερά έχουν καλύψει δρόμους, αυλές σπιτιών, ενώ από αυτοκίνητα φαίνονται μόνο οι οροφές.

Μάλιστα οι κάτοικοι των συνοικιών απεγκλωβίζονται με πλωτά μέσα.

Η πλημμυρισμένη πόλη της Λάρισας



Κλιμάκιο του δήμου Λαρισαίων προχώρησε χθες σε τροφοδοσία σακιών με άμμο στις συνοικίες, με τους εθελοντές να δημιουργούν μικρά αναχώματα για την προστασία από τα νερά.

Παράλληλα, εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που εξελίσσονται στην περιοχή, λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε τη Θεσσαλία, πραγματοποιήθηκε εκκένωση των χωριών Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής για να εκτονωθεί όλη αυτή η ποσότητα νερού που δεν βρίσκει διέξοδο και έχει υπερχειλίσει όλα τα χωριά από τα Τρίκαλα προς τη Λάρισα έσπασαν τα αναχώματα στο Φράγμα της Γυρτώνης, που βρίσκεται κοντά στην Εθνική Οδό πηγαίνοντας προς τα Τέμπη.





Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

  1. «Θα πρέπει τώρα να επιστρατεύσουμε ουσιαστικά όλες τις κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας, όλες τις μεγάλες, να μοιράσουμε τα έργα τα οποία πρέπει να γίνουν και γρήγορα να κινηθούμε»
    Κ. Μητσοτάκης σε σύσκεψη στην Καρδίτσα.
    Για να μην καταλαβαίνεις κάποιος τι κάνουν ακόμα και επί πτωμάτων και στο πτώμα της χώρας, δεν αρκεί να είναι μόνο ΝουΔόσαυρος αλλά και ηλίθιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)