Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Ρέντη: Εντοπίστηκε το DNA του αδερφού του 18χρονου πάνω στον εκτοξευτήρα φωτοβολίδων

επεισόδια Ρέντη 

 

Ανοίγει η βεντάλια των υπόπτων για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη βδομάδα στην περιοχή του Ρέντη έξω από το κλειστό γήπεδο Μελίνα Μερκούρη.

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως και θέλουν την ΕΛ.ΑΣ. να έχει εντοπίσει δείγμα DNA και δακτυλικό αποτύπωμα του αδερφού του 18χρονου κατηγορούμενου για τον τραυματισμό του άνδρα των ΜΑΤ πάνω στον εκτοξευτήρα από τον οποίο ερρίφθη η φωτοβολίδα, που βρήκε τον προορισμό της στον μηρό του άνδρα των ΜΑΤ που ακρωτηριάστηκε. Σημειώνεται ότι ο 16χρονος που έχει ήδη ανακριθεί από τις αρχές βρισκόταν ήδη στο μικροσκόπιο των ερευνών και κατά τη διαδικασία της 
προσαγωγής είχε πραγματοποιηθεί έλεγχος για τον εντοπισμό πυρίτιδας στα χέρια του, ο οποίος βγήκε θετικός.

Προς το παρόν δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και τα στοιχεία έχουν παραδοθεί στις εισαγγελικές αρχές που θα αποφασίσουν τις επόμενες ενέργειες. Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση «βαθαίνει» και μένει να φανεί αν θα βρεθούν στοιχεία και για άλλα άτομα σε σύνδεση με τα επεισόδια.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ η Αστυνομία δεν προτίθεται να προβεί άμεσα σε συλλήψεις, αφού ενημερώσει σχετικά την εποπτεύουσα εισαγγελική Αρχή θα περιμένει τα εντάλματα να εκδοθούν σε επόμενη φάση, οπότε θα έχει προχωρήσει η προανακριτική διαδικασία, ώστε να δοθούν και συγκεκριμένοι ρόλοι στους εμπλεκόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια έχουν προκύψει κάποιες ταυτοποιήσεις κατασχεμένων από το γήπεδο αντικειμένων με άτομα που ανήκαν στους 424 προσαχθέντες.

Η είδηση έρχεται λίγες ώρες μετά την προφυλάκιση του 18χρονου, που ομολόγησε για τον τραυματισμό του 31χρονου άνδρα των ΜΑΤ. Σήμερα, ο νεαρός κατηγορούμενος ζήτησε να υπαχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, μετά από απειλές που δέχθηκε η οικογένειά του, όμως το αίτημά του απορρίφθηκε, καθώς κρίθηκε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

Ο 18χρονος είναι αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος, διατάραξη οικιακής ειρήνης και κατοχή βεγγαλικών.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)