Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Ευχαριστήριο μήνυμα και εκδήλωση με τον Γιάννη Σερβετά







Κάθε χρόνο μαθητές και εκπαιδευτικοί έρχονται αντιμέτωποι με ελλείψεις σε όλα τα επίπεδα. Συνοδοιπόρους σε αυτό το εγχείρημα, έχουν την ιδιωτική πρωτοβουλία και τη βοήθεια των κατοίκων του χωριού.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου Σαρακηνών θα ήθελε βαθύτατα να ευχαριστήσει το Πολιτιστικό Σύλλογο Σαρακηνών «Αγγελή Γάτσο» ο οποίος δώρισε στο σχολείο το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό για την απόκτηση βιβλιοθήκης που την είχε τόσο ανάγκη. Η άμεση ανταπόκρισή, η στήριξη και η ευγενική τους χορηγία, συνέβαλαν θετικά για τα παιδιά, μιας και το βιβλίο είναι φίλος για τα παιδιά, γιατί μέσα από αυτό μπορούν να σκεφτούν, να φανταστούν, να ταξιδέψουν σε κόσμους μαγικούς και ονειρεμένους ενώ από τα βιβλία ξεκινάει η θεσμική εδραίωση της γλώσσας.

Είναι γενικά αποδεκτό πως το σχολείο έχει την κύρια ευθύνη καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας στους μαθητές μέσα από διάφορες τεχνικές και μεθόδους.

Έτσι το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00 θα διοργανωθεί εκδήλωση στο χώρο του σχολείου με την παρουσία του συγγραφέα Γιάννη Σερβετά βραβευμένου Συγγραφέα το 2022 στην κατηγορία
Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία για το βιβλίο του «Τα πέντε αδέρφια» ενώ στο ιστορικό του υπάρχει και ένα ακόμα παιδικό βιβλίο που έγινε και παιδική παράσταση «Ο δαγκωμένος κουραμπιές», θα μιλήσει στα παιδιά για την αγάπη προς τα βιβλία και τη συγγραφή.

Όποιος θέλει να έρθει στο ιστορικό χωριό μας και να απολαύσει μαζί μας την εκδήλωση θα μας έδινε περισσή χαρά.



Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Δημοτικού Σχολείου Σαρακηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)