Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Έρχεται η απόφαση για τους «Σπαρτιάτες», φουντώνει το σενάριο για διπλές κάλπες

Έρχεται η απόφαση για τους «Σπαρτιάτες», φουντώνει το σενάριο για διπλές κάλπες


 
Η δίωξη των 11 βουλευτών των «Σπαρτιατών» και το «νομολογιακό προηγούμενο» Δημήτρη Τσοβόλα.

Από μέρα σε μέρα αναμένεται η απόφαση του Εκλογοδικείου, για την υπόθεση των 11 βουλευτών των «Σπαρτιατών». 

Οι βουλευτές του κόμματος ενδέχεται να εκπέσουν από τις έδρες τους, εάν το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, υιοθετήσει την άποψη περί υποκρυπτόμενης ηγεσίας τους, κάτι που θεωρείται πιθανότατο μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, για παραπλάνηση ψηφοφόρων.

Εν αναμονή της δικαστικής απόφασης, «φουντώνει» το σενάριο - που έχει ήδη αποκαλύψει το iEdiseis.gr - για τη διενέργεια εθνικών εκλογών, στις περιφέρειες στις οποίες ανήκουν οι 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών».

Αυτό υποστηρίζουν οι πλέον έγκριτοι συνταγματολόγοι, καθώς υπάρχει το «νομολογιακό προηγούμενο», του εκλιπόντος πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Τσοβόλα, ο οποίος μετά την καταδίκη του από το Ειδικό Δικαστήριο εξέπεσε από την έδρα του.

Εάν το Εκλογοδικείο αποφασίσει διενέργεια εκλογών, για να καλυφθούν οι κενές έδρες, δεν αποκλείονται ακόμη και διπλές εκλογές τον Ιούνιο, μαζί με τις Ευρωεκλογές.

Στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές στις 11 εκλογικές περιφέρειες που εξέλεξαν βουλευτές των Σπαρτιατών. Πρόκειται για τις Α΄Αθηνών, Β Πειραιά, Βορείου και Δυτικού τομέα Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Ηρακλείου, Α και Β Θεσσαλονίκης, Λάρισας. Η διαδικασία θα είναι αντίστοιχη με τις εκλογές σε μονοεδρικές περιφέρειες.

Σε περίπτωση, που το ανώτατο δικαστήριο κηρύξει έκπτωτους τους 11 βουλευτές, θα υποδείξει και τον τρόπο που θα πληρωθούν οι κενές βουλευτικές έδρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)