Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Ο Ράμα «σφύριξε» τη λήξη στη φιέστα με μήνυμα στα ελληνικά: «Ζήτω η Ελλάδα» - Τι απάντησε στον Μπελέρη

 Ο Ράμα «σφύριξε» τη λήξη στη φιέστα με μήνυμα στα ελληνικά: «Ζήτω η Ελλάδα» - Τι απάντησε στον Μπελέρη

 
Απευθυνόμενος στον Έλληνα ομόλογο του Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι «εμείς τον αγαπάμε» και ότι «είμαστε δύο λαοί που ζούμε αρμονικά τόσα χρόνια και δεν έχουμε να χωρίσουμε απολύτως τίποτα».

Με την φράση «ζήτω η Ελλάδα» στα ελληνικά ολοκλήρωσε την ομιλία του διάρκειας πάνω από μια ώρα ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα στο Γαλάτσι, λίγο πριν τις 14.30 το μεσημέρι της Κυριακής.

Απευθυνόμενος στον Έλληνα ομόλογο του Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι «εμείς τον αγαπάμε» και ότι «είμαστε δύο λαοί που ζούμε αρμονικά τόσα χρόνια και δεν έχουμε να χωρίσουμε απολύτως τίποτα».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του απαντώντας εμμέσως στον υποψήφιο ευρωβουλευτή με την Νέα Δημοκρατία Φρέντι Μπελερη, είπε: «Δεν ήρθα εδώ για να προκαλέσω».

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις δώδεκα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας έφτασε στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Γαλατσίου, συνοδευόμενος από μέλη της κυβέρνησής του, τους βουλευτές και στελέχη του κόμματος του.

Πρόκειται για μία ιδιωτικής φύσεως επίσκεψη, για την ομιλία σε συμπατριώτες του, που ζουν στην Ελλάδα ενώ μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Αστυνομίας για λόγους ασφαλείας. Όπως υπολογίζεται, πάνω από 1.000 αστυνομικοί ήταν επί ποδός. Και όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του Dnews.gr, το κλειστό είχε γεμίσει και είχε κοκκινίσει από τις σημαίες της Αλβανίας.

ram_e7c81.jpg rama4_c60f9.jpg rama1_c23e6.jpg

rama2_6c382.jpg 

rama3_a936f.jpg

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην εκδήλωση ενώ την ομιλία παρακολούθησαν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περισσότεροι από 10.000 άτομα καθώς χιλιάδες βρέθηκαν στην πλατεία, στις εξέδρες και στην πάνω πλευρά του γηπέδου, ενώ πολύς κόσμος παρακολούθησε από την εξωτερική γιγαντοοθόνη.

Πριν την έναρξη της ομιλίας πραγματοποιήθηκε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ενώ κατά την άφιξή του έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους πολίτες οι οποίοι σε δηλώσεις τους τόνιζαν πως οι δύο λαοί δεν έχουν καμία διαφορά και ζουν με αρμονία μεταξύ τους.

Με σημαίες και λεωφορεία έφτασαν από την Αλβανία για τη φιέστα Ράμα

Κατά δεκάδες έφτασαν οι Αλβανοί στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Γαλατσίου προκειμένου να παρακολουθήσουν την ομιλία του Έντι Ράμα, με τη συμμετοχή να είναι πολύ μεγάλη ενώ από χθες το βράδυ σύμφωνα τις αναρτήσεις στα social media δρομολογήθηκαν πούλμαν με 2.000 άτομα από την Αλβανία.

Στο γήπεδο κυριάρχησαν οι αλβανικές σημαίες αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αρκετοί πολίτες προσήλθαν κρατώντας την σημαία της χώρας καταγωγής τους.

Γιατί διαμαρτυρήθηκαν πολίτες

Στο μεταξύ, «άναψαν» τα πνεύματα έξω από τον χώρο της εκδήλωσης του Έντι Ραμα όταν κάποιοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν ότι η αλβανική κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μόνο πολιτικά την σημερινή συγκέντρωση. Άλλοι όμως, λένε ότι έπρεπε να βρίσκονται στη συγκέντρωση γιατί ο Ράμα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που μιλάει σε ομοεθνείς τους στην Ελλάδα. 

 


Πηγή: dnews.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)