Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Θετική η κατάσταση στην άρδευση στην Αλμωπία

 


ΘΕΤΙΚΗ και ενθαρρυντική χαρακτήρισε την κατάσταση στην άρδευση με το νέο σύστημα ο Δήμαρχος Αλμωπίας Ν .Παρούτογλου , μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας , το βράδυ της Τετάρτης .

Διευκρίνισε ότι οι αγρότες που ποτίζουν με στικάκι μπορούν να προμηθευτούν παραπάνω στικάκια  και για άλλες περιοχές όπου έχουν καλλιέργειες οι οποίες αρδεύονται από γεωτρήσεις , που διαθέτουν το συγκεκριμένο σύστημα. .

Για τις οικονομικά αδύνατους αγρότες εξετάζεται  το ενδεχόμενο να φορτίζεται το στικάκι  και να βεβαιώνεται το αντίστοιχο ποσό που θα πληρώνεται αργότερα. Εκείνο που προβλημάτισε ήταν η καταγραφή των στρεμμάτων που αρδεύονται με φυσική ροή , καθώς δεν δηλώνεται ο ακριβής αριθμός και αυτό αποβαίνει σε βάρος  των συνεπών αγροτών . Κάθε χρόνο πάντως η κατάσταση βελτιώνεται.

Στο θέμα έδειξε πλήρη κατανόηση  σγ και συναίνεση και  η αντιπολίτευση , προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα  για τους αγρότες και το νέο εγχείρημα.

 Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να προσλάβει σύντομα άλλους τέσσερις υδρονομείς , ενώ ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι αρκετοί υδρονομείς που προσλήφθηκαν για ένα τρίμηνο , θα παραταθεί η θητεία τους για ένα μήνα ακόμη

6 σχόλια:

  1. Το πότισμα είναι πολύ ακριβό πρέπει να πέσει η τιμή. Πληρώνουμε τριπλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπράβο σε όλο το δημοτικό συμβούλιο.
    δουλεύουμε τα κτήματά μας συνεταιρικά με τον Δήμο.
    Δηλαδή αν κατάλαβα καλά όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι συμφωνούν με τα λεγόμενα του Δημάρχου.
    Όσο για την τοποθέτηση του Δημάρχου ήδη άνοιξε τα παραθυράκια της διαρροής και ας λέει ότι θέλει.
    Δυστυχώς σε κάθε τοποθέτησή του, προβληματίζει κάποιους πολίτες εκτός βέβαια από την αντιπολίτευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί ποιός απ'αυτούς ασχολείται μόνο Με χωράφια έναν πες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 8:59 έχεις απόλυτο δίκιο. Εκλεγμένος αγρότης :::::::
      Οι αγρότες όμως στην Αλμωπία είναι η συντριπτική πλειοψηφία
      Το ενδιαφέρον σημείο είναι ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι συνηγορούν για την αφαίμαξη του πλούτου των αγροτών μέσω της Άρδευσης. (μπες στο internet και δες την τιμή του ρεύματος :: )

      Διαγραφή
  4. Δεν μπαίνω πουθενά είν'όλοι τούς τού μηνιατικου και αυτό βλέπουν έρχεται ό καιρός τούς στο σπίτι τούς θα πάνε όπως πήγαν καί πολλοί άλλοι α.............οι. όλοι τούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο Λουτράκι όλες η βάνες χάνουν σε όλες ανεξαιρέτως της πομονες,καλά είναι τα φράγκα που προπληρωνουμε αλλά έχετε και υποχρεώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)