Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων από κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Αλμωπίας

 


Το Τμήμα Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Αλμωπίας, στην προσπάθεια εξάλειψης των εστιών ρύπανσης που προκαλείται από τα εγκαταλελειμμένα οχήματα σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου, πραγματοποιεί επιχείρηση εντοπισμού και απομάκρυνσής τους.

Η όλη διαδικασία θα γίνει σύμφωνα με την διαδικασία του άρθρου 9, του Ν. 116/2004 (ΦΕΚ 81/Α/05-03-2004).

Συγκεκριμένα, στο εγκαταλελειμμένο όχημα επικολλά σε εμφανές σημείο ειδικό αυτοκόλλητο που χαρακτηρίζει αυτό ως εγκαταλειμμένο. Μέσα σε 45 ημέρες από την επικόλληση αυτού του ειδικού αυτοκόλλητου εάν το όχημα δεν αποσυρθεί από τον ιδιοκτήτη του, περιέρχεται στην κατοχή του οικείου Δήμου. Ο Δήμος υποχρεούται να παραδώσει το όχημα σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής ΟΤΚΖ, της περιοχής του. Τα οχήματα παραμένουν στο σημείο συλλογής για 10 ημέρες από την ημέρα περισυλλογής του. Εάν μέσα στο διάστημα αυτό το όχημα αναζητηθεί από τον ιδιοκτήτη του, τότε παραδίδεται σε αυτόν αφού προηγουμένως καταβάλλει τη δαπάνη απομάκρυνσης και αποθήκευσης. Εάν το όχημα δεν αναζητηθεί, τότε προωθείται προς περαιτέρω επεξεργασία, αξιοποίηση, τεμαχισμό και διάθεση, όπως προβλέπεται για τα ΟΤΚΖ.

Σκοπός της απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων οχημάτων είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος καθώς και η εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης για τους δημότες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου μας, στο τηλέφωνο 23840 23215.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)