Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Επίμονα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου

 

Ζωηρή συζήτηση έχει ανοίξει στο εσωτερικό της ΝΔ μετά το χθεσινό μπαράζ δημοσιευμάτων στον κυριακάτικο τύπο ότι ίσως είναι επιβεβλημένη μία αλλαγή του εκλογικού νόμου, προκειμένου να διασφαλιστεί η …σταθερότητα στη χώρα.


Μάλιστα, όλα ήταν σαν να είχαν γραφεί από το ίδιο χέρι, το οποίο, αίφνης ανακάλυψε πόσο ενδιαφέρον είναι το εκλογικό σύστημα της Βρετανίας, με το οποίο, στις τελευταίες εκλογές, οι Εργατικοί κέρδισαν το 63,2% των εδρών και συγκεκριμένα τις 411 από τις συνολικά 650, με μόλις 33,8%, λόγω του μπόνους.

Αυτό που σε αυτή τη φάση απασχολεί τους βουλευτές – οι οποίοι, κατά τα λοιπά, προφανώς δεν είναι αρνητικοί σε ένα σύστημα που δίνει παχυλό εκλογικό μπόνους – είναι το ορατό ενδεχόμενο να εκληφθεί αυτή η συζήτηση από τους πολίτες ως ηττοπάθεια, αφού καμία κυβέρνηση που αισθάνεται εύρωστη, δεν ανοίγει τέτοια κουβέντα… 

Πηγή: ieidiseis.gr

2 σχόλια:

  1. Γιατί?? υπάρχει κανείς που πιστεύει οτι η νδ θα δει κυβέρνηση για τις επομενες τρεις τετραετίες τουλάχιστων???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν βλέπεις τόσο καλά το πολιτικό μέλλον όσο την ελληνική γλωσσα, το Μητσοτάκι έχει πέσει εδώ και τρεις τετραετίες(τουλλάχχειστων) και απλώς δεν το έχουμε μάθει ακόμα.

      Διαγραφή

(3)