Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Απανωτά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και συλλήψεις σε όλη την χώρα

 Ενδοοικογενειακή βία

 

 
Από την Κυριακή έως το πρωί της Δευτέρας καταγράφηκαν σε ολόκληρη την Επικράτεια 176 περιστατικά, για τα οποία έγιναν 119 συλλήψεις.

Απανωτά τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Από χθες Κυριακή έως σήμερα, Δευτέρα, το πρωί καταγράφηκαν σε ολόκληρη την Επικράτεια 176 περιστατικά, για τα οποία έγιναν 119 συλλήψεις.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 14 Ιουλίου, η ΕΛ.ΑΣ. σε ολόκληρη την Επικράτεια δέχτηκε 115 κλήσεις στην Άμεση Δράση για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, έχουν καταγραφεί 80 περιστατικά για τα οποία έγιναν 55 συλλήψεις, ζητήθηκε και εγκαταστάθηκε το panic button σε 18 θύματα και τρεις γυναίκες μεταφέρθηκαν σε δομές μετά από σχετικό τους αίτημα.

Για σήμερα Δευτέρα 15 Ιουλίου, από χθες 6 το πρωί έως σήμερα στις 6 το πρωί, όπως γίνεται η καταμέτρηση από την ΕΛ.ΑΣ., καταγράφηκαν σε ολόκληρη την Επικράτεια, 148 κλήσεις στην Άμεση Δράση, 96 περιστατικά για τα οποία πραγματοποιήθηκαν 64 συλλήψεις, ζητήθηκε και εγκαταστάθηκε το panic button σε 23 θύματα και δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν σε δομές μετά από σχετικό τους αίτημα.

Στον Άγιο Γεώργιο Καρπενησίου, μία 27χρονη κατήγγειλε στις Αρχές ότι το προηγούμενο βράδυ, ο 35χρονος πρώην σύντροφός της, την χτύπησε σε δημόσιο χώρο με τα χέρια του σε διάφορα σημεία του σώματός της, προκαλώντας της σωματικές βλάβες. Η παθούσα, η οποία οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, από όπου και αποχώρησε μετά τη παροχή των πρώτων βοηθειών, δεν επιθυμούσε να φιλοξενηθεί σε ασφαλή χώρο διαμονής, ωστόσο έδωσε τη συγκατάθεσή της για τη λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής «PANIC BUTTON».

Στην Χαλκίδα, χθες το απόγευμα συνελήφθη από στελέχη του Λιμενικού Σώματος ένας 33χρονος, κατόπιν σχετικών καταγγελιών της 30χρονης πρώην συντρόφου του, τόσο στο Λιμεναρχείο Χαλκίδας, όσο και στο Α.Τ. Χαλκίδας, ότι έξω από καφετέρια της περιοχής, ο δράστης την χτύπησε στο πρόσωπο και την έπιασε από το λαιμό, με σκοπό να προκαλέσει τον πνιγμό της. Η παθούσα δεν επιθυμούσε να φιλοξενηθεί σε ασφαλή χώρο διαμονής, ωστόσο έδωσε τη συγκατάθεσή της για τη λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής «PANIC BUTTON». Ο δράστης μετήχθη από στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο Α.Τ. Χαλκίδας και θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Στο Άγιο Βλάσιο Ψαχνών Ευβοίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 29χρονου που συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 70χρονης μητέρας του και για την Νομοθεσία περί ενδοοικογενειακής βίας.

Η ηλικιωμένη βρέθηκε πεσμένη, τραυματισμένη και αναίσθητη στην αυλή της οικίας της. Το θύμα μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας. Στο σημείο βρέθηκε από τους αστυνομικούς ο γιος της που σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν σε αμόκ και ενδεχομένως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων-Μεσσαπίων, όπου ομολόγησε ότι αυτός χτύπησε με γροθιές στο κεφάλι την μητέρα του, με αποτέλεσμα την πτώση της και τον τραυματισμό της.

Χθες το απόγευμα συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Διονύσου Αττικής, ένας 45χρονος, κατόπιν σχετικής καταγγελίας στο Α.Τ. Χαλκίδας, από την 39χρονη σύντροφό του, για ενδοοικογενειακή βία, απειλή και σωματική βλάβη. Σύμφωνα με την ίδια, τα περιστατικά αυτά έγιναν στην Χαλκίδα, όπου την απείλησε, στη συνέχεια την χτύπησε με τα χέρια του και μετά της έκανε κεφαλοκλείδωμα με σκοπό να την πνίξει όπως το θύμα κατήγγειλε.

Αφού ο 45χρονος εντοπίστηκε και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας, προχώρησε και εκείνος στην υποβολή μήνυσης σε βάρος της για ενδοοικογενειακή βία, σωματική βλάβη, εξύβριση και ψευδή καταμήνυση. Όπως ισχυρίστηκε, η καταγγέλλουσα τον εξύβρισε, τον δάγκωσε στο αριστερό χέρι του, τον γρονθοκόπησε στην κοιλιά και τον κάρφωσε στο κάτω μέρος της κοιλιάς, με ένα κλειδί. Η καταγγέλλουσα δεν επιθυμούσε να φιλοξενηθεί σε ασφαλή χώρο διαμονής, ωστόσο έδωσε τη συγκατάθεσή της για τη λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής «PANIC BUTTON».

Στην Μύκονο, επίσης συνελήφθησαν χθες ένας 55χρονος και μία 43χρονη, που αλληλομηνύθηκαν για ενδοοικογενειακή βία. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η 43χρονη, ο 55χρονος πρώην σύντροφός της, εντός του καταστήματος της, της επιτέθηκε με γροθιές και κλωτσιές ενώ την χτύπησε στο κεφάλι με ένα τηγάνι και εκείνη αντεπιτέθηκε με γροθιές εναντίον του και επιχείρησε να τον πλήξει με ένα μπουκάλι και ένα κουζινομάχαιρο, μη ολοκληρώνοντας όμως την πράξη της. Η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας του νησιού για της πρώτες βοήθειες. Ο 55χρονος ζήτησε να του εγκατασταθεί στο κινητό του η εφαρμογή «PANIC BUTTON», ενώ η παθούσα δεν είχε μαζί της το κινητό της.

Στον Άγιο Γεώργιο Νάξου, ένας 96χρονος υπέβαλε μήνυση για ενδοοικογενειακή βία, σε βάρος του 52χρονου γιου του με τον οποίο ζουν και κατοικούν μαζί στην οικία τους, όπου σύμφωνα με τον ηλικιωμένο, ο δράστης του επιτέθηκε και του κατάφερε χτυπήματα με το γόνατό του στη κοιλιακή χώρα και στα πλευρά. Το θύμα επιθυμούσε την εξέτασή του από γιατρό του Γενικού Νοσοκομείου, όπου διακομίσθηκε με περιπολικό, και του χορηγήθηκε σχετική παραγγελία.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)