Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Ουκρανία συνεχίζονται οι μάχες - Οι Ρώσοι προσπαθούν να καταλάβουν το Κίεβο

Associated Press/Twitter 

Τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα στην Ουκρανία για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο καθώς οι Ρώσοι κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους σε Κίεβο, Μαριούπολη, Χάρκοβο και άλλες μεγάλες πόλεις.

 Κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν σφοδρές μάχες στο Κίεβο, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν από πολλαπλά μέτωπα, σε μια προφανή προσπάθεια να καταλάβουν την πόλη. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν ότι απέκρουσαν τις ρωσικές επιδρομές σε μια στρατιωτική βάση και έναν δρόμο-κλειδί. Ο δήμαρχος του Κιέβου λέει ότι 35 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, τραυματίστηκαν στις μάχες.

Μια πολυκατοικία στο Κίεβο χτυπήθηκε από πύραυλο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πύραυλοι κρουζ εκτοξεύθηκαν κατά της Ουκρανίας από τη Μαύρη Θάλασσα και, ξεχωριστά, περιοχές κοντά στο Σούμι, την Πολτάβα και τη Μαριούπολη επλήγησαν από αεροπορικές επιδρομές. Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει καταλάβει τη νοτιοανατολική πόλη της Μελιτόπολης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

 Οι ηγέτες της Πολωνίας, της Λιθουανίας και της Γερμανίας θα συναντηθούν το Σάββατο στο Βερολίνο για να συζητήσουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών να αποδεσμεύσει 350 εκατ. δολάρια στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Πηγή: ethnos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)