Παρέμβαση πραγματοποίησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στο Φόρουμ του Οικονομικού Ταχυδρόμου «Ο Κόσμος που Αλλάζει» στη θεματική «Κρίσεις, Προκλήσεις και Οικονομία» με τους δημοσιογράφους Νίκη Λυμπεράκη και Νίκο Φιλιππίδη. «Για να τα βρει η Δύση με τον Πούτιν πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία κορυφής για ουδετερότητα της Ουκρανίας. Το Κοινοβούλιο είναι χώρος διαλόγου, εμείς χαιρετίζουμε την αντίσταση του ουκρανικού λαού και την τιμούμε, όμως ο τρόπος που θα γίνει η παρέμβαση του κ. Ζελένσκι στη Βουλή, υποτιμάει τον κοινοβουλευτικό διάλογο για το οποίο ευθύνεται η ελληνική Κυβέρνηση όμως» είπε αρχικά.

Για τα της οικονομίας, τόνισε πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να φορολογήσει τα υπερκέρδη των ολιγαρχών, αυτά θα φροντίσουν οι λογιστές να μην υπάρξουν, όπως ακριβώς τους λέγαμε και για τις εξορύξεις. Η amazon είχε το 2019 41 δις έσοδα στην Ευρώπη και πλήρωσε φόρο 0! Κανένα μονοπώλιο δεν θα επενδύσει στο κοινωνικό συμφέρον, ούτε η ιδιωτική πια ΔΕΗ που βρίσκεται σε χέρια ξένων κεφαλαίων. Δεν μπορούμε να αφήνουμε ένα μονοπώλιο με μονοπωλιακούς προσόδους, να περιμένουμε ότι θα τα επενδύσει αυτά στην κοινωνία». «Πρέπει να αυξηθούν τα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών γιατί δημιουργούνται φούσκες, ιδίως στην αγορά ακινήτων και αυξάνονται τα ενοίκια φερ’ ειπείν και να υπάρξει ένα επενδυτικό σχέδιο για την Πράσινη Μετάβαση μαζί με ένα επενδυτικό ταμείο για αυτά που θα μπορούσε να χρηματοδο τηθεί από την ΕΕ» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Όσο για τον κατώτατο μισθό, σημείωσε πως «δε μπορούμε να περιμένουμε τον Πρωθυπουργό πότε και πόσο θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό, για εμάς αυτό θα έπρεπε να γίνεται αυτόματα και μέσα από την αύξηση της συνολικής ζήτησης θα βγουν κερδισμένες και οι επιχειρήσεις. Εμείς ως ΜέΡΑ25 γι’ αυτό προκρίνουμε την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού και των κοινωνικών επιδομάτων».

Πηγή: thepressproject.gr