Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Διασυρμός χωρίς τέλος: Στα «μανταλάκια» ο Μητσοτάκης από Euractiv και Politico για την ελευθερία του Τύπου

 https://www.documentonews.gr/wp-content/uploads/2022/01/mitsotakis-8.jpg

Αλλά εντός των τειχών ... η ζωή συνεχίζει να είναι μια...ωραία ατμόσφαιρα

"Στο Πειθαρχικό της ΕΡΤ η παραγωγός Ήρα Πανανίδου λόγω... Μητσοτάκη"

 

Στα «μανταλάκια» κρεμούν και τα διεθνή ΜΜΕ την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις πρακτικές τύπου Ερντογάν που επιχειρεί και τελικά εφαρμόζει για τον έλεγχο των ΜΜΕ και τη φίμωση όσων δεν «λιβανίζουν» την… «αριστεία» της.

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του πολυσέλιδου πορίσματος της συνομοσπονδίας επτά διεθνών οργανώσεων Τύπου, Media Freedom Rapid Response (MFRR), το Politico και το Euractiv κατακευραυνώνουν τις πρακτικές της ελληνικής κυβέρνησης, που έχουν οδηγήσει τη χώρα στο «ναδίρ» στην ελευθερία του Τύπου.

Το νέο πόρισμα είναι το αποτέλεσμα της ειδικής αποστολής που είχε διοργανώσει τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα το MFRR, στην προσπάθειά του να κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος που είχε δημιουργηθεί μετά την εκλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το πόρισμα αναμενόταν να είναι σκληρό για την κυβέρνηση που επιχειρεί από την ημέρα της εκλογής της να δημιουργήσει μια «μιντιακή» σιγή γύρω από τα πεπραγμένα της, όμως η συγκεκριμένη αναφορά αποτελεί τελικά ένα πολύ ηχηρό «χαστούκι», τόσο λόγω του περιεχομένου του, όσο και λόγω της εγκυρότητας των οργανώσεων που συναποτελούν τον Οργανισμό MFRR.

Με σημερινό του δημοσίευμα το Euractiv.com με τίτλο «Έκθεση για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης κλονίζει τη συντηρητική κυβέρνηση της Ελλάδας», παραθέτει δηλώσεις του επικεφαλής των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για τα Βαλκάνια Πάβολ Σάλαϊ, που αναφέρει: «η κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα είναι πλέον συγκρίσιμη με αυτή στην Ουγγαρία … βλέπουμε σκοπιμότητα και πολιτική βούληση για περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου. Ταυτόχρονα, υπάρχουν άλλες επικίνδυνες καταστάσεις που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο πιθανώς κρύβεται πίσω από την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ενός από τους δύο δημοσιογράφους που δολοφονήθηκαν στην ΕΕ πέρυσι».

Ακόμα, δημοσιεύει δηλώσεις της αντιπροέδρου της Κομισιόν Βέρα Γιούροβα ότι η Ελλάδα «ανήκει στις χώρες της ΕΕ που θεωρούνται “προβληματικές” ως προς την ελευθερία του Τύπου» υπογραμμίζοντας πως η χώρα έχει πέσει στην 70η θέση παγκοσμίως στην σχετική αξιολόγηση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για το 2021.

Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα αναφέρεται και στην αποπομπή του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου από την ΝΔ για τις επικριτικές δηλώσεις του σε σχέση με την ελευθερία του Τύπου. Ο κ. Κύρτσος είχε αναφερθεί συγκεκριμένα σε «ορμπανοποίηση» της Ελλάδας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ράπισμα» και από το Politico

Νέο χαστούκι περίμενε την κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με το ζήτημα της λογοκρισίας στα ελληνικά Media, αυτή την φορά απ’ την εφημερίδα Politico σε άρθρο με τίτλο: «Τα ελληνικά ΜΜΕ υπό απειλή, αναφέρει έκθεση».

Στο Πειθαρχικό της ΕΡΤ η παραγωγός Ήρα Πανανίδου λόγω... Μητσοτάκη

Στο Πειθαρχικό της ΕΡΤ η παραγωγός Ήρα Πανανίδου λόγω... Μητσοτάκη
Πειθαρχικό συμβούλιο για τη μουσικό παραγωγό στο Πρώτο Πρόγραμμα της EPT, Ήρα Πανανίδου, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την ακύρωση της συνέντευξης του Δημήτρη Μητσοτάκη. Η παραγωγός κλήθηκε για εξηγήσεις από τη διοίκηση της ΕΡΤ.

Ο μουσικός Δημήτρης Μητσοτάκης, με ανάρτηση του στο Facebook, κάνει γνωστό ότι η παραγωγός, Ήρα Πανανίδου θα πρέπει να περάσει από το πειθαρχικό της ΕΡΤ καθώς, όπως υποστηρίζει ο καλλιτέχνης, «θεωρείται υπαίτια για τη διαρροή της είδησης πως δόθηκε άνωθεν εντολή» για να μην γίνει η συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Η ακύρωση της συνέντευξης, τονίζει, ότι ήρθε μετά τον διαπληκτισμό που είχε με τον γιο του Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, με αφορμή τη συναυλία ειρήνης που θα γίνει σήμερα στα Προπύλαια.

«Με μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα ότι η κυρία Ήρα Πανανίδου, μουσικός παραγωγός στο Πρώτο Πρόγραμμα της EPT, με πολυετή πείρα από την δεκαετία του ’80, θα περάσει πειθαρχικό συμβούλιο μετά τον σάλο που ξέσπασε για την συνέντευξή μου που κόπηκε λόγω της δημόσιας κόντρας μου με τον υιό Μητσοτάκη. Η κυρία Πανανίδου, με την οποία σημειωτέον δεν γνωρίζομαι προσωπικά, θεωρήθηκε υπαίτια για το ότι η πληροφορία για άνωθεν εντολή να μην γίνει η συνέντευξη έφτασε στα αυτιά μου και ως εκ τούτου θα πρέπει να περάσει πειθαρχικό…» έγραψε ο Δημητρης Μητσοτάκης στο Facebook. 

 

Με πληροφορίες από: documentonews.gr & ieidiseis.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)