Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Η υποκρισία έχει και τα όρια της.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΑΤΣΗ ΣΤΟΝ Δ. ΜΠΙΝΟ

Με έκπληξη διαβάσαμε ανακοίνωση του Δημήτρη Μπινου, ο οποίος ζητάει την παραίτηση του

προέδρου της ΔΗΚΕΑ για την εθελοντική παρουσία της συζύγου του σε εκδήλωση της Δημοτικής

επιχείρησης. Η κα Μαρία Μπαγγέα βοήθησε εθελοντικά για την επιτυχημένη παράσταση του

Καραγκιόζη στο Ξενιτιδειο Πνευματικό Κέντρο. Ο εθελοντισμός σύμφωνα με τις απόψεις του κυρίου

Μπινου είναι λοιπόν κατακριτέος και λόγος παραίτησης.

Κύριε Μπίνο η υποκρισία έχει και τα όρια της.

Να σας θυμίσουμε πως εσείς ο ίδιος ως Δήμαρχος είχατε δώσει τα κλειδιά του δημαρχείου σε άτομο

που δεν ήταν αιρετός και δεν είχε θεσμικό ρόλο.

Είχατε δώσει τους κωδικούς από τις σελίδες του Δήμου σε άτομο που δεν ήταν αιρετός και δεν είχε

θεσμικό ρόλο.


Επί ημερών σας οδηγούσε το αυτοκίνητο του Δήμου άτομο που δεν ήταν αιρετός και δεν είχε κανέναν

θεσμικό ρόλο.

Κύριε Μπινο, η υποκρισία έχει και τα όρια της, μην κάνετε αντιπολίτευση για τον Καραγκιόζη.

Και μια τελευταία ερώτηση εσείς γιατί δεν είχατε παραιτηθεί όταν προσωπικοί σας φίλοι ασκούσαν διοίκηση στον Δήμο Αλμωπίας;

 

ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η αντίδραση του δημάρχου κ. . Χ. Μπάτση στις δηλώσεις του προκατόχου του είναι αστραπιαίες .

Με μεγάλη  καθυστέρηση ο κ. Μπάτσης δημοσιοποιεί ότι γνώριζε πολλά «αντιθεσμικά» που υπήρχαν επί θητείας Δημήτρη Μπίνου, στην διοίκηση του οποίου διατέλεσε και Αντιδήμαρχος.

Αναφέρεται σε ζητήματα τα οποία ‘όφειλε και τότε να καταγγείλει, αφού δεν του άρεσαν , και να τα κατονομάσει  . Δεν κατονομάζει όμως  κανέναν ούτε και σήμερα. Ίσως και να μην έχει τόση σημασία.

Ασφαλώς κάποιες επιλογές του πρώην Δημάρχου δεν ήταν και οι καλύτερες . Για αυτές τις επιλογές δέχτηκε την κριτική  και είχε τον ανάλογο αντίκτυπο.

Ο σημερινός δήμαρχος δίνει την εντύπωση ότι ο Δ. ΜΠΊΝΟς ,  είναι το μόνιμο «άλλοθι» για δικές του επιλογές που ξεπερνούν τον προκάτοχό του  και είναι μακράν των θεσμών.

‘Άλλωστε ο πρώην δήμαρχος κρίθηκε από τον λαό για τις όποιες επιλογές του .

Με την σημερινή του δημόσια στάση και παρουσία , εμμέσως πλην σαφώς κάνει την αυτοκριτική του και  δείχνει να διαφωνεί με πολλές από τις τότε   επιλογές του.

 Όσον αφορά την ανάληψη πρωτοβουλιών  της συζύγου του προέδρου της ΔΗΚΕΑ στην παράσταση του Καραγκιόζη στο Ξενιτήδειο, ξεπερνά αυτό του «εθελοντισμού» .Μέχρι σήμερα δεν είδαμε επί της θητείας σας  να γίνεται τόσο μεγάλη μνεία και προσωπικές αναφορές    για οποιονδήποτε άλλον εθελοντή . Νομίζω ότι το αντιλαμβάνεστε.Ενδεχομένως δε να αδικεί τις όποιες καλές προθέσεις που πιστεύω ότι   είχε.

Δεν συμφωνώ ασφαλώς με την απαίτηση του πρώην Δημάρχου που ζητάει την παραίτηση του προέδρου της  ΔΗΚΕΑ. ‘Άλλωστε δεν έχει και εμπειρία , αφού ανέλαβε πρόσφατα.Καλό όμως είναι να προσέχει περισσότερο.

‘Όμως θεωρώ ότι οι επισημάνσεις του κ. Μπίνου  είναι προς την σωστή κατεύθυνση  και μάλλον  επιθυμούν να συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία των θεσμών .

Και εν πάση περιπτώσει  έχει κάθε δικαίωμα να ασκεί την όποια κριτική που προκύπτουν  από  τον θεσμικό του ρόλο. Ο φύλακας όμως των θεσμών  ,για όσο καιρό διοικείτε ,είστε εσείς.  Εσείς οφείλετε  στην πράξη  να υπενθυμίζετε διαρκώς  ότι  οι φύλακες δεν φτάνει να είναι τίμιοι αλλά και να το δείχνουν .


 

3 σχόλια:

  1. ελα τωρα κυριε Πετρο...εσυ ήσουν αυτος που τα καυτηριαζες...μηπως ξεχασες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα καυτηρίαζα και τα καυτηριάζω. Που βλέπεις το αντίθετο;Κάποτε όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι ρόλοι του καθένα είναι απλοί και διακριτοί.
    Για τα πεπραγμένα των αιρετών αποφασίζει ο λαός στις εκλογές . 'Ολο το υπόλοιπο χρονικό διάστημα οφείλουν να αντέχουν κάθε κριτική (Δυστυχώς ακόμα και την κακοπροαίρετη).
    Ας φροντίσουν να είναι στοιχειωδώς εντάξει στην λαϊκή εντολή και να μην φοβούνται όταν πράττουν το σωστό. Και όταν κάνουν λάθη να βρίσκουν το σθένος να τα διορθώνουν .

    Π.Σ.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η αναφορά του petros είναι αληθείς.
      Η δήλωση του Δημάρχου είναι εξευτελιστική, αποκαρδιωτική και επειδή είναι ειλικρινής μειώνει την νοημοσύνη όλων των πολιτών της Αλμωπίας.
      Ανακοινώνει ότι η υποκρισία έχει τα όρια της για το οποίο συμφωνούν ΟΛΟΙ.
      Ταυτόχρονα περιγράφει ότι επί θητείας Μπίνου πραγματοποιούταν εξωπραγματικά πράγματα για τα οποία όμως δεν ακούστηκε ο παραμικρός ψίθυρός του.
      Την μισή θητεία ήταν κυβερνών, αποδεχόμενος τα
      Την άλλη μισή αντιπολίτευση όπου όφειλε αλλά δεν τα κατήγγειλε
      όπως ενδεχομένως τα έπρατταν άλλοι.
      Η εποχή με τα καθρεφτάκια είναι η ώρα να σταματήσει στην Αλμωπία.

      Διαγραφή

(3)