Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα Ανθεστήρια Έδεσσας 2017


 
Η Έδεσσα κέρδισε και αυτό το στοίχημα! Μετά από σχεδόν πενήντα χρόνια η πόλη κατάφερε να αναβιώσει τη μεγάλη γιορτή της Άνοιξης, τα Ανθεστήρια της Έδεσσας.
Πολύχρωμα άρματα, στολισμένα με λουλούδια και συνοδευόμενα από πεζοπόρα τμήματα, ποδηλάτες, μαζορέτες και παιδιά γεμάτα κέφι και χαρά για τη ζωή, πλημμύρισαν τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. Μία πολύχρωμη γιορτή γεμάτη νιάτα και ομορφιά!
Η μεγάλη παρέλαση ξεκίνησε με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Έδεσσας, που έδωσε το στίγμα με γιορτινά τραγούδια και αναφορές στην Άνοιξη και τα λουλούδια...
Ακολούθησαν οι ποδηλάτες του "Αεροπού" δίνοντας το στίγμα της μετακίνησης με φιλικούς για το περιβάλλον τρόπους, που αρμόζει στην Άνοιξη που γιορτάζουμε με τα Ανθεστήρια.
Η Δέσποινα Τσολάκη, με το εκρηκτικό
ταπεραμέντο της παρουσίασε ιδανικά τη γιορτή μεταδίδοντας το κέφι και τη ζωντάνια της στους θεατές.
Η παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων, με τα στολισμένα κεφαλάκια των παιδιών, τα κορίτσια των σχολών χορού της πόλης και τις εκθαμβωτικές κοπέλες των αρμάτων, έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα Ανθεστήρια. Τα εντυπωσιακά άρματα, στολισμένα με χιλιάδες λουλούδια, παρέλασαν περήφανα και γέμισαν με πανέμορφες
εικόνες το κέντρο της Έδεσσας: ένα πανέμορφο κοχύλι, μία παραμυθένια άμαξα, ένα εντυπωσιακό μανιτάρι, ένα γλυκό κερασόσπιτο, ένα παραδοσιακό κάρο με άλογο, ένα εντυπωσιακό γλυπτό του συντοπίτη μας γλύπτη Σταύρου Γκέσκου, που το δημιούργησε για την περίσταση!
Ήταν η κορωνίδα όλων των εκδηλώσεων των Ανθεστηρίων, διότι η Έδεσσα γιορτάζει εδώ και μέρες την Άνοιξη... Τις τελευταίες ημέρες όλη η πόλη έχει βάλει τα καλά της, έχει στολιστεί με λουλούδια και έχει αλλάξει την διάθεση κατοίκων και επισκεπτών, διότι Ανθεστήρια είναι η γιορτή της Άνοιξης, η γιορτή της ζωής.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου δήλωσε τα εξής:
"Όλοι όσοι συμμετείχαμε στη μεγάλη προσπάθεια για την αναβίωση των Ανθεστηρίων είχαμε έναν ενδόμυχο φόβο: μήπως δεν καταφέρουμε να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας ενός θεσμού που χαρακτήρισε την πόλη κατά τις δεκαετίες του '50 και του '60. Μήπως απογοητεύσουμε τους συμπολίτες μας και δεν φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους.
Η αλήθεια είναι ότι τους τελευταίους μήνες δουλέψαμε σκληρά, τόσο σε οργανωτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο προετοιμασίας των αρμάτων, των στολών των πεζοπόρων τμημάτων, του στολισμού της πόλης... Ήταν μία δουλειά συλλογική, με τον εθελοντισμό να αποτελεί το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της προσπάθειας. Αυτό με κάνει περήφανο για την πόλη και τους συμπολίτες μου!
Μέσα από αυτή τη συλλογική προσπάθεια προέκυψε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που ενθουσίασε τους συμπολίτες μας, που ξύπνησε θύμισες στους παλιούς και γέμισε με πολύχρωμες εικόνες όσους δεν έχουν ζήσει τα παλιά Ανθεστήρια.
Αυτό είναι που θέλω να κρατήσουμε στην καρδιά και το μυαλό μας και να ξεκινήσουμε την προετοιμασία της επόμενης διοργάνωσης με την ίδια ορμή και περισσότερη γνώση, έτσι ώστε να καθιερώσουμε τον θεσμό και να τον βελτιώνουμε κάθε χρόνο!".



video μπορείτε να λάβετε από τον σύνδεσμο https://youtu.be/WaWktIESlLA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)