Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

QatarGate: Ελεύθερος ο Αντόνιο Παντσέρι - Βγαίνει με «βραχιολάκι» από τη φυλακή

QatarGate: Ελεύθερος ο Αντόνιο Παντσέρι - Βγαίνει με «βραχιολάκι» από τη φυλακή
 
 
 
Ο Αντόνι Παντσέρι αποφυλακίζεται για το σκάνδαλο QatarGate. Εύα Καϊλή και Μ. Ταραμπέλα παραμένουν στη φυλακή.

Ο 67χρονος Αντόνιο Παντσέρι πλέον τίθεται σε κατ' οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι», όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη (6/4). Πρόκειται για τον καθ' ομολογία εγκέφαλο του σκανδάλου QatarGate.

Την είδηση για την αποφυλάκιση Παντσέρι, επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του, Laurent Kennes στο RTBF. Τις επόμενες ώρες ή μέρες ο Παντσέρι θα έπρεπε να βγει από τη φυλακή, καθώς είχε στερηθεί την ελευθερία του από τις 9 Δεκεμβρίου, σχεδόν εδώ και τέσσερις μήνες, σημείωσε η Le Soir.

Τότε ήταν που οι ανακριτές κατά της διαφθοράς, υπό την ηγεσία του δικαστή Κλεζ, είχαν ανακαλύψει περισσότερα από 600.000 ευρώ σε μετρητά στο διαμέρισμα του Παντσέρι. Ο ίδιος παραδέχτηκε στη συνέχεια ότι αποτελούσαν τα χρήματα καρπό της διαφθοράς τριών κρατών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης: του Μαρόκου, του Κατάρ και της Μαυριτανίας.

Τον Ιανουάριο, ο Αντόνιο Παντσέρι υπέγραψε με την ομοσπονδιακή εισαγγελία ένα υπόμνημα μετανοίας. Έτσι, ο νόμος του επέτρεψε να επωφεληθεί από τις διαπραγματεύσεις για μια μειωμένη ποινή σε αντάλλαγμα για πλήρη και ειλικρινή ενημέρωση για τα εγκλήματα ή τα αδικήματα που διέπραξε ο ίδιος και οι συνεργοί του.

Εύα Καϊλή και Μαρκ Ταραμπέλα παραμένουν υπό κράτηση

Οι ακροάσεις του Παντσέρι υπό το καθεστώς του «μετανοημένου» αναμένεται να συνεχιστούν. Και ο Αντόνιο Πάντσερι, αν και αποφυλακίστηκε, συνεχίζει να στερείται της ελευθερίας του, καθώς παραμένει υπό καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης, με «βραχιολάκι».

Σε αυτήν την υπόθεση διαφθοράς, δύο άτομα παραμένουν στη φυλακή : η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή, στο Χάρεν, και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, στο Marche-en-Famenne. Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και πρώην βοηθός του Παντσέρι, είναι επίσης εκτός φυλακής με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Σε ό,τι αφορά τον Ιταλό ευρωβουλευτή Αντρέα Κοζολίνο, βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό στη Νάπολη εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για πιθανή παράδοσή του στις βελγικές αρχές.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)