Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Να γιατί λέει ψέματα ο Μητσοτάκης και ρίχνει λάσπη στον Τσίπρα για την κριτική που του ασκεί για τους εξοπλισμούς

Να γιατί λέει ψέματα ο Μητσοτάκης και ρίχνει λάσπη στον Τσίπρα για την κριτική που του ασκεί για τους εξοπλισμούς
 
Χάνει την ψυχραιμία του ο πρωθυπουργός κάθε φορά που ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του υπενθυμίζει ότι θα ελεγχθεί και το τελευταίο ευρώ για τις αγορές των όπλων.

Γράφει ο

Ψέματα και λάσπη χρησιμοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να ξεφύγει από την μέγγενη της κριτικής που του ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας για τις απευθείας αναθέσεις στις προμήθειες των οπλικών συστημάτων.

Μιλώντας το πρωί στο Open ισχυρίστηκε ψευδώς ότι η αγορά των Γαλλικών Rafale και των φρεγατών Belharra έγινε διακρατικά. Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Η συμφωνία έγινε μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των ιδιωτικών κατασκευαστικών εταίρων. Καμία διακρατική συμφωνία!

Στις 25/3/2022 το υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει με τυμπανοκρουσίες ότι:• Tη Σύμβαση προμήθειας για τα νέα Μαχητικά Αεροσκάφη «Rafale» υπέγραψαν ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του ΥΠΕΘΑ Αντιναύαρχος ε.α. κ. Αριστείδης Αλεξόπουλος , ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Dassault Aviation» κ. Ερίκ Τραπιέ (Eric Trappier) και ο Διευθύνων Σύμβουλος της MBDA Group κ. Ερίκ Μπερανζέ (Eric Beranger).

• Τη Σύμβαση προμήθειας των Φρεγατών FDI HN υπέγραψαν ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Αντιναύαρχος ε.α. κ. Αριστείδης Αλεξόπουλος και από τη γαλλική πλευρά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Naval Group», κ. Πιερ Ερίκ Πομελέ (Pierre Eric Pommellet) και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου MBDA Group κ. Ερίκ Μπερανζέ (Eric Beranger).

Ο πρωθυπουργός παρά το ψεύδος του περί διακρατικών συμφωνιών έσπευσε να ρίξει λάσπη στον Αλέξη Τσίπρα και να τον ταυτίσει με τους μεσάζοντες επειδή έχει δηλώσει ρητώς από το βήμα της Βουλής που θα ελεγχθεί και το τελευταίο ευρώ που δόθηκε την τετραετία 2019-2024 για αγορά οπλικών συστημάτων. Συγκεκριμένα είπε : «Κάναμε μια σειρά από στρατηγικές επενδύσεις τις οποίες τις κάναμε κυβέρνηση προς κυβέρνηση. Ξέρετε ποιοι δυσαρεστήθηκαν; Μόνο οι μεσάζοντες των όπλων […] πολύ στεναχωρήθηκαν. Βλέπω και διάφορα τα οποία γράφονται, όπως ότι στα Rafale ή στις φρεγάτες πήγαμε κατευθείαν (απευθείας αναθέσεις). Εμείς τα πήραμε διακρατικά. Και ο κ. Τσίπρας, ο οποίος κόπτεται ξαφνικά για την εγχώρια βιομηχανία ή την όποια προστιθέμενη αξία, ειδικά στα πλοία, μήπως τελικά κόπτεται για τους μεσάζοντες; Μήπως αυτοί που του τα λένε όλα αυτά;».

Τα περί ενημέρωσης του Τσίπρα και του κάθε πολιτικού αρχηγού από μεσάζοντες είναι ανάξια σχολιασμού, πολύ δε περισσότερο για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που την περίοδο 2015-2019 δεν έγινε καμία αγορά με απευθείας ανάθεση ή μέσω ιδιωτικών εταιριών που δουλεύουν με μεσάζοντες. Ο Τσίπρας απαντάει στα ψέματα και τις αθλιότητες Μητσοτάκη με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όπου αποδεικνύεται εμπράκτως για το εάν κόπτεται ή όχι για την ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Εν μέσω τρόικας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16 σε viper ύψους 1,36 δις δολάρια από το οποίο έλαβε επιστροφές για την ελληνική αμυντική βιομηχανία 280 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή περίπου το 1/4 του συνολικού κόστους του προγράμματος. Μάλιστα είχε περάσει τροπολογία από την ελληνική Βουλή που προσδιόριζε με ακρίβεια τις υποχρεώσεις της αμερικανικής εταιρίας Lockheed Martin.

Μια πραγματικότητα που τις γνωρίζουν καλά πρωτίστως οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία που επί των ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν μηδενική η στήριξη της.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)