Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Οι πρώτες αντιδράσεις μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου

 

 

 Η αντίδραση του Ηλία Κασιδιάρη στο μπλόκο από τον Άρειο Πάγο

 «Δικαίωση της κυβέρνησης» για την απόφαση του του Αρείου Πάγου να αποκλείσει από τις επικείμενες εκλογές το κόμμα του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη, βλέπει ο Άκης Σκέρτσος. Στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. αναφέρουν «σεβόμαστε την απόφαση της Δικαιοσύνης» ωστόσο δεν κρύβουν την απογοήτευσή του για το «ΕΑΝ».

Λίγο μετά το «όχι» της Ολομέλειας του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου για το «κόμμα Κασιδιάρη» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει πως «αποτελεί πλήρη δικαίωση της κυβέρνησης που πρώτη τάχθηκε και πήρε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να μείνουν εκτός Βουλής οι εχθροί της Δημοκρατίας».

Ο Άκης Σκέρτσος επισημαίνει: «Ο 'Αρειος Πάγος έκρινε πανηγυρικά ότι εγκληματικές οργανώσεις περιβαλλόμενες τον μανδύα πολιτικού κόμματος δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές στην εκλογική διαδικασία. Αυτό είναι το χρέος όλων μας για να προστατεύουμε τη Δημοκρατία.

Στη σημερινή ιστορική απόφαση συνέβαλε και το 300 σελίδων υπόμνημα που καταθέσαμε στον ΑΠ, μαζί με οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο αποδεικνύει τη δράση του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού αρχηγού του κόμματος».

Και υπογραμμίζει: «Δυστυχώς και σ' αυτήν την κορυφαία στιγμή αυτοπροστασίας της Δημοκρατίας από τους αρνητές της ήταν απούσες πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς που δηλώνουν ότι βρίσκονται απέναντι στο φασισμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25 βάδισαν μαζί τον δρόμο της διγλωσσίας και υποκρισίας, απέχοντας και από την ψήφιση των κρίσιμων διατάξεων, αλλά και από την κατάθεση σχετικού υπομνήματος. Με μισόλογα και πολλά ''ναι μεν, αλλά'' επέλεξαν να ''ψαρεύουν'' σε θολά νερά, αλλά οι επιδιώξεις τους είναι πεντακάθαρες για τους πολίτες.

Όλοι κρινόμαστε όχι μόνο από όσα λέμε άλλα κυρίως από όσα πράττουμε. Και εμείς κάναμε, ως οφείλαμε, το καθήκον μας απέναντι στη Δημοκρατία».

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Διαφορετική είναι η ανάγνωση στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. «Σεβόμαστε την απόφαση της Δικαιοσύνης» ωστόσο, παρατηρούν «ότι αν είχε ακολουθηθεί η πρότασή μας για ενιαίο υπόμνημα των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου που θα κάλυπτε τόσο το κόμμα "Έλληνες" όσο και το κόμμα "ΕΑΝ", όπως ζητήσαμε στο δικό μας υπόμνημα προς τον Άρειο Πάγο, ίσως η νομική μας θέση για ενδείξεις σε σχέση με την απαγόρευση συμμετοχής του κόμματος "ΕΑΝ" να ήταν πολύ πιο ισχυρή».

Το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη καταλήγει αναφέροντας: «Δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και σε αυτή την προσπάθεια υπεράσπισης της δημοκρατίας και των θεσμών ήταν μόνο: η μεν ΝΔ στο δικό της πολυσέλιδο υπόμνημα δε ζήτησε τη μη κάθοδο του κόμματος "ΕΑΝ", ο δε ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε στον Άρειο Πάγο καν υπόμνημα».

 Η αντίδραση του Ηλία Κασιδιάρη στο μπλόκο από τον Άρειο Πάγο

Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» αποκλείεται από τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου, ο καταδικασμένος για την υπόθεση της «Χρυσής Αυγής» Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε: «Απόψε καταλύθηκε οριστικά το δημοκρατικό πολίτευμα και μισό εκατομμύριο Έλληνες στερούνται το ύψιστο δικαίωμα να ψηφίσουν το κόμμα της επιλογής τους. Το "Εθνικό κόμμα Έλληνες" στοχοποιήθηκε παράνομα γιατί είναι το πιο έντιμο και καθαρό κόμμα της εγχώριας πολιτικής σκηνής. Αναμέναμε αυτή την πρωτοφανή εκτροπή και είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα. Αύριο το απόγευμα θα λάβουν χώρα οι επίσημες ανακοινώσεις μου».

Σε δήλωσή της η Βάσω Πανταζή, δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη, ανέφερε: «Ο Ηλ.Κασιδιάρης δεν θα στηρίξει κανένα άλλο κόμμα. Αύριο θα αποφασίσει τις περαιτέρω νομικές του ενέργειες».

Με πληροφορίες από: efsyn.gr & newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)