Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Διεθνής έρευνα σε 20 χώρες: Στο 25,63% η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στην κυβέρνηση

Διεθνής έρευνα σε 20 χώρες: Στο 25,63% η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στην κυβέρνηση
 

  Σε αντίθεση με την Ελλάδα, στην Ελβετία η εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνησή τους είναι εξαιρετικά υψηλή.

Μόλις το 25,63% του πληθυσμού της χώρας μας δηλώνει ότι εμπιστεύεται την κυβέρνηση σύμφωνα με το gzeromedia.com που επικαλείται στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD)

Μάλιστα, μόνο η Σλοβακία έχει χαμηλότερο ποσοστό, από την χώρα μας, με το 21,58% να δηλώνει ότι εμπιστεύεται την εθνική κυβέρνηση.

Αντίθετα, η Ελβετία -που έχει τον υψηλότερο βαθμό εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση- δίνει το παράδειγμα. Η πολιτική σταθερότητα, καθώς και η ανταπόκριση και το άνοιγμα της κυβέρνησης, συμβάλλουν στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης στη διακυβέρνηση. Έτσι, δεν αποτελεί ίσως έκπληξη το γεγονός ότι η χώρα του Γουλιέλμου Τέλλου, μία από τις πιο σταθερές χώρες στον κόσμο, ξεχειλίζει από
αυτήν.

Αυτό όμως δεν μπορεί να ειπωθεί και για τους ηγέτες πολλών άλλων χωρών. Παράγοντες κινδύνου για τη δυσπιστία στη διακυβέρνηση; Η οικονομική ανισότητα, η διαφθορά και η πολιτική αστάθεια, και ένα επιβλητικό 57% των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο πιστεύει ότι οι ηγέτες τους προσπαθούν να τους παραπλανήσουν. Το 2023, η Pew διαπίστωσε ότι μόνο το 15% των Αμερικανών εμπιστεύονταν την κυβέρνησή τους ότι κάνει το σωστό - μείωση 7% από το 2022.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης μόλις το 31,02% των αμερικανών εμπιστεύονται την κυβέρνησή τους ενώ στην Ιταλία το ποσοστό αυτό είναι 35,43%.

trust 1 2b1e7 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)