Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

«Αποχή» Βορίδη από το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια - Ποια η αντίδραση της κυβέρνησης

«Αποχή» Βορίδη από το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια - Ποια η αντίδραση της κυβέρνησης
 

 

Ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε τη θέση του και η κυβέρνηση δηλώνει πως δεν έχει πρόβλημα με τη διαφοροποίησή του

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ανακοίνωσε πως θα απέχει από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. «Δήλωσα τη στάση μου και είναι αποχή», είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το υπουργικό συμβούλιο, και τόνισε πως ανέπτυξε την επιχειρηματολογία του κατά τη συνεδρίαση.

Η διαφοροποίηση του Μάκη Βορίδη φαίνεται πως έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσής του από την κυβέρνηση. «Ο κ. Βορίδης έχει εκφράσει την επιφύλαξή του αυτή ήδη πριν γίνει υπουργός. Επέλεξε τη στάση της αποχής. Άρα δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του στο Υπουργικό Συμβούλιο», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Υπενθυμίζεται πως όλο το προηγούμενο διάστημα στελέχη της ΝΔ υποστήριζαν πως ο Μάκης Βορίδης θα πρέπει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση εάν δεν υποστηρίξει το νομοσχέδιο. Άκης Σκέρτσος, Μαριά Συρεγγέλα, Θανάσης Κοντογεώργης, Παύλος Μαρινάκης, Δημήτρης Τσιόδρας, Νικήτας Κακλαμάνης, Στέλιος Πέτσας (σίγουρα και άλλοι που δεν εκφράστηκαν δημόσια) έχουν αναφέρει με έμμεσο ή άμεσο τρόπο ότι ο υπουργός Επικρατείας θα πρέπει να υποβάλλει την παραίτησή του. 

Πηγή: ieidiseis.gr

4 σχόλια:

(3)