Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Σε καλό κλίμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας

 

Σε ρυθμούς συναίνεσης  και κλίμα συνεργασίας από την πλευρά της νέας δημοτικής αρχής έγιναν οι δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας την Τρίτη .

Προηγήθηκε ο Αγιασμός και η κοπή της βασιλόπιττας.  Στην πρώτη συνεδρίαση που ήταν και ειδική  , ψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του Δήμου.

Στην τακτική συνεδρίαση που ήταν και η πρώτη ουσιαστικά, ο Δήμαρχος έκανε μια μικρή ενημέρωση . Αναφέρθηκε στις καθόδους του στην Αθήνα , ενώ ενημέρωσε το Σώμα  για την Μαθητική εστία , το Κλειστό Γυμνστήριο και το Ειρηνοδικείο. Για την μαθητική εστία δήλωσε ότι το πρόβλημα της σίτισης λύνεται και από την Δευτέρα ξεκινά κανονικά. Να θυμίσουμε ότι τα παιδιά της μαθητικής εστίας δεν σιτίζονταν λόγω ολιγωριών της απελθούσας δημοτική αρχής . Ο τέως δήμαρχος επέριψε τις ευθύνες σε υπαλλήλους για τους οποίους διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. ( Άγνωστο το αποτέλεσμά της) Ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος  χαρακτήρισε απαράδεκτο να επιρίπτονται ευθύνες μόνο σε υπαλλήλους και να μην αναλαμβάνουν τις πολιτικές τους ευθύνες τουλάχιστον οι αιρετοί.

Για  το έργο της  ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού  Γυμναστηριου Αριδαίας , ο Ν. Παρούτογλου έκανε μια σύντομη ιστορική ανασκόπιση , ενώ μέχρι τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να δοθούν επίσημα  οι λόγοι απένταξης από την διαχειριστική Αρχή, αφού έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί  μέχρι 31-12-2023. Γίνονται προσπάθειες να βρεθούν διάφορες λύσεις , αλλά  η κατάσταση θεωρείται πολύ δύσκολη. Απαντώντας στον αρμόδιο και απόντα από την συνεδρίαση  τέως Αντιδήμαρχο Γιάννη Κετικίδη που ισχυριζότανε σε γραπτή τοποθέτησή σε μερίδα τοπικών ΜΜΕ , ότι χρειάζεται «πολιτικό ανάστημα¨για να μην χαθεί το έργο , πως έτσι δεν διοικούνται οι  δήμοι. Για την φημολογούμενη κατάργηση του Ειρηνοδικείου  Αριδαίας , τόνισε χαρακτηριστικά ότι κάποιοι πρέπει επιτέλους πρέπει να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια σε βάρος της Αλμωπίας. Για το θέμα του Ειρηνοδικείου βάβαια έγινε γνωστό  λίγο πριν την συνεδρίαση  ότι δεν καταργείται, αλλά αναβαθμίζεται. Ο τέως δήμαρχος Χ. Μπάτσης υποστήριξε ότι ο ίδιος είχε πληροφορίες πριν δύο εβδομάδες ότι το Ερηνοδικείο δεν επρόκειτο να καταργηθεί ,αλλά να αναβαθμιστεί. 

Για το θέμα των αδέσποτων ο τέως Αντιδήμαρχος Χ. Χατζηγιαννίδης που ήταν υπεύθυνος , επέρριψε ευθύνες στην τότε αντιπολίτευση που δεν συναίνεσε στην μετατροπή παλιάς κτηνοτροφικής μονάδας κοντά στον Εξαπλάτανο σε κυνοκομείο (είχε σηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από κτηνοτρόφους , αλλά και κατοίκους του χωριού) , προκειμένου να βρεθεί νέος χώρος κάτι  που δεν έγινε .Όμως και η σχετική προκήρυξη ακυρώθηκε λόγω λαθών. 

Ο Στέφανος Αβραμίκας  τον έβαλε στην θέση του, υπενθυμίζοντάς του ότι τον είχε προειδοποιήσει ότι η όλη διαδικασία ήταν λάθος. Κάτι που αποδείχτηκε πολύ σύντομα.  

 Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Θελόγου , έκανε μια σύντομη αναδρομή των πρώτων ημερών  για τις διαπιστώσεις του  στον τομέα της καθαριότητας . Διαβεβαίωσε ότι σύντομα ξεκινά  ουσιαστικά και η ανακύκλωση .

Στην συνεδρίαση έγινε και η εκλογή των Δ. Σ. Της ΔΕΥΑ και της επιχείρησης των Λουτρών Πόζαρ.

Πρόεδρος της ΔΕΥΑ ο Πάυλος Χρυσίδης

 και Αντιπρόεδρος ο Παύλος Δερμεντζόγλου

 

ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

Πρόεδρος Πέτρος Τζέκος

Αντιπρόεδρος Γιώργος Σαββίδης

Διευθύνουσα Σύμβουλος  Βαλεντίνη Χαραλαμπίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)