Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Μήνυμα ενότητας και συνεργασίας στην κοπή της πίτας της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας

 


Τυχερός για το 2024 αναδείχτηκε ο δήμος Αλμωπίας, ο οποίος κέρδισε στον... τροχό της τύχης το φλουρί και μαζί χρηματικό ποσό ύψους 5.000 ευρώ

Μήνυμα ενότητας και συνεργασίας έστειλαν οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, στην καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, έδωσε το στίγμα της νέας αυτοδιοικητικής θητείας στη γιορτή, στην οποία έδωσαν το παρών παλιοί και νέοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, ενώ τίμησαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Κώστας Γιουτίκας.

Στη ομιλία του έκανε λόγο για μια δύσκολη θητεία, «πέτρινα χρόνια» τη χαρακτήρισε, η οποία σημαδεύτηκε από την πανδημία, τον πόλεμο και την ενεργειακή κρίση, όμως οι δήμοι κατάφεραν να αντεπεξέλθουν. «Οι δοκιμασίες και οι δυσκολίες ήταν πολλές, όμως αντέξαμε και μείναμε όρθιοι. Παρά τις δυσκολίες στην οικονομία και στην κοινωνία η ΠΕΔ των 38 δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την οικογένεια της αυτοδιοίκησης ανταποκρίθηκε σε όλα τα επίπεδα», είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας ότι η πλειονότητα των αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ-ΚΜ ήταν ομόφωνες.

Ο κ. Καϊτεζίδης ανέφερε πως οι δήμαρχοι έχουν πολλή δουλειά την επόμενη πενταετία, η οποία, όπως είπε, έχει μπροστά της προβλήματα, έχει προκλήσεις, αλλά έχει και ελπιδοφόρες προοπτικές. «Εκείνο που θέλω να εκπέμψω από την Κεντρική Μακεδονία είναι ένα ενωτικό, αυτοδιοικητικό μήνυμα. Να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου στο Διοικητικό Συμβούλιο για τη θητεία που πέρασε και τους εργαζομένους και συνεργάτες μας στην Περιφερειακή Ένωση για ένα πολύ σημαντικό έργο σε μια πολύ δύσκολη θητεία. Και ταυτόχρονα να δηλώσω ότι με το ίδιο πνεύμα ενότητας και αυτοδιοικητικής λογικής θα προχωρήσουμε και στην επόμενη θητεία, όλοι ενωμένοι, όλοι μαζί, γιατί η αυτοδιοίκηση αυτό έχει διδάξει τόσα χρόνια ότι η ενότητα είναι το σύνθημά μας για να προχωράμε και να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα», τόνισε.

Την εκδήλωση ευλόγησε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, ο οποίος συνεχάρη τους εκλεγέντες και ανέφερε πως «τα χρόνια είναι δύσκολα και θυμωμένα και ίσως να γίνουν ακόμα πιο δύσκολα, όμως εμείς πρέπει να διασφαλίζουμε την ενότητά μας».

Τις ευχαριστίες του προς τους δημάρχους για τη συνεργασία που είχαν στην προηγούμενη θητεία εξέφρασε ο Απόστολος Τζιτζικώστας. «Είστε συνεργάτες που μας έχετε επιτρέψει μέσα από την καλή συνεργασία που είχαμε να πετύχουμε όλες αυτές τις διακρίσεις και πρωτιές στην Κεντρική Μακεδονία. Με την ΠΕΔ και τους 38 δήμους της έχουμε καταφέρει έργα και επεμβάσεις που και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να φέρουμε ανάπτυξη στον τόπο μας. Και δεν θα τα είχαμε καταφέρει αν δεν σχεδιάζαμε μαζί, από κάτω προς τα πάνω», τόνισε και πρόσθεσε ότι προσβλέπει στη συνέχιση της καλής αυτής συνεργασίας και στη νέα θητεία.


Σύντομη τοποθέτηση έκανε και ο «οικοδεσπότης» δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης. «Είναι μία πενταετία δύσκολη, μια πενταετία πρόκλησης που πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα και να τα κάνουμε μαζί», είπε, υπογραμμίζοντας πως η οικογένεια της αυτοδιοίκησης έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνεργαστεί πέρα από πολιτικές και προσωπικές διαφωνίες.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Βούλα Πατουλίδου, η οποία αναφέρθηκε στην πετυχημένη συνεργασία με τους δημάρχους της Θεσσαλονίκης, καθώς και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος.

Τυχερός για το 2024 αναδείχτηκε ο δήμος Αλμωπίας, ο οποίος κέρδισε στον ηλεκτρονικό... τροχό της τύχης το φλουρί και μαζί χρηματικό ποσό ύψους 5.000 ευρώ. Το φλουρί στην... κανονική βασιλόπιτα έπεσε στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ενώ στα ατομικά πιτάκια που μοιράστηκαν κερδισμένος ήταν ο αντιδήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Μιχάλης Βουλγαρίδης.

ΠΗΓΗ VORIA .GR

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)