Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Βία, εκμετάλλευση, χυδαιότητα - «Πλήρωναν ως 200 ευρώ για να μας χτυπάει»

 Τικ τοκ

 

 
 Σοκαριστικές μαρτυρίες από δύο θύματα γνωστού tiktoker, που συνελήφθη χθες για κακοποίηση ατόμων με αναπηρία ή μειωμένη αντίδραση σε ζωντανή μετάδοση

Οργή προκαλεί η νέα υπόθεση κακοποίησης ατόμων με αναπηρία με φερόμενο θύτη έναν 35χρονο, που οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο 
οικονομικό όφελος.

Δύο θύματα μαρτυρούν τη βία και τον εξευτελισμό που έζησαν αλλά και τη χυδαιότητα όσων ατόμωνπλήρωναν για να παρακολουθήσουν είτε ζωντανά στο σπίτι του στο Αιγάλεω είτε σε ζωντανή μετάδοση μέσω Tik Tok ή ειδικών εφαρμογών τις φρικιαστικές εικόνες. Το «κοινό» ζητούσε διάφορες κακοποιητικές πράξεις από τα άτομα και ο 35χρονος τα ανάγκαζε να τις κάνουν.

Το ένα από τα θύματά του δήλωσε σήμερα στον Ant1 πως ο συλληφθείς έχει εκμεταλλευτεί πάρα πολλά άτομα. «Πάρα πολύ μας έχει εκμεταλλευτεί.. Εμένα προσωπικά με χτυπούσε άσχημα. Φτύσιμο και χτυπήματα στο σώμα» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πιο άσχημο είναι ότι πότιζε αλκοόλ ανήλικα κορίτσια 15 έως 17 ετών με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σταθούν. «Μετά τις πήγαινε σηκωτές με το ζόρι σε άλλο δωμάτιο και δεν ξέρω τι γινόταν» είπε δημιουργώντας ερωτήματα για το σύνολο της δράσης του 35χρονη.

Το θύμα τόνισε πως πρέπει να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη όσοι έδινα λεφτά για να παρακολουθούν. «Πλήρωναν από 10 μέχρι 200 ευρώ» είπε. Άλλος άνδρας σημείωσε πως οι haters ήταν πάρα πολλοί. «Δεν μας αφήναν τα κυκλώματα να κάνουμε τι θέλουμε. Έπαιρνε αυτός τα πολλά και εμείς τα ψίχουλα. Μας χρωστάει πολλά λεφτά» πρόσθεσε σημειώνοντας πως ο κατηγορούμενος ήταν πολύ χειριστικός και έβγαλε πολλά χρήματα στο Tik Tok.

Σημειώνεται πως ο 35χρονος φέρεται να «μιμήθηκε» τον 42χρονο από το Κερατσίνι, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο για βασανιστήρια σε βάρος ΑμεΑ, που μετέδιδε στους 22.000 συνδρομητές του καναλιού του στο Youtube, όπου ήταν αναρτημένα περισσότερα από 550 βίντεο φρίκης.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)