Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Τα νέα μέτρα για τα γήπεδα: Τι ισχύει για τις κάμερες και την αγορά εισιτηρίων - Οι ημερομηνίες ορόσημο

Τα νέα μέτρα για τα γήπεδα: Τι ισχύει για τις κάμερες και την αγορά εισιτηρίων - Οι ημερομηνίες ορόσημο
 

 Ανακοινώθηκαν τα μέτρα για το άνοιγμα των γηπέδων στις 13 Φεβρουαρίου και τον τρόπο αγοράς των εισιτηρίων.

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και το άνοιγμα των γηπέδων στις 13 Φεβρουαρίου ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Εκτός από τις 13 Φλεβάρη, υπάρχουν δύο ακόμη ημερομηνίες – ορόσημο για την αλλαγή που έρχεται στη Superleague 1. Η 6η Μαρτίου όταν εγκαθίστανται οι κάμερες στα γήπεδα και η 9η Απριλίου όταν ξεκινά η διαδικασία για τα ταυτοποιημένα εισιτήρια.

«Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου ανοίγουν σε νέο περιβάλλον με τη νέα Διαρκή Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας που συγκροτείται την Πέμπτη, και θα επιβάλει αυστηρές κυρώσεις. Με μια κροτίδα το γήπεδο θα κλείνει από φιλάθλους χωρίς δεύτερη σκέψη, θα κλείνει την επομένη Κυριακή όταν παίζει εντός έδρας
η ομάδα (που έχει υποπέσει σε παράπτωμα)», ανέφερε ο κ. Βρούτσης.

Συνέχισε, λέγοντας πως «στις 6 Μαρτίου ξεκινά μια νέα διαδικασία. Κανένα γήπεδο δεν θα ανοίξει στις 7 Μαρτίου για τους φιλάθλους, αν δεν προχωρήσει με την εγκατάσταση των καμερών. Σήμερα θα εκδοθεί το ΦΕΚ για τις καμερες». «Το νέο πλαίσιο θωρακίζει τα γήπεδα, σε πρώτη φάση του ποδοσφαίρου, και στη συνέχεια όλα τα γήπεδα», σημείωσε.

Την Τρίτη 9 Απριλίου, έρχεται η τρίτη θεσμική αλλαγή και αφορά στην ταυτοπροσωπία. Όπως είπαν, θα γνωρίζουν όνομα, επίθετο, διεύθυνση και τηλέφωνο για όποιον μπαίνει στο γήπεδο.

Στη συνέχεια ο κ. Παπαστεργίου εξειδίκευσε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται πλέον η αγορά του εισιτηρίου στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

«Η αγορά των εισιτηρίων παραμένει ως έχει από τις πλατφόρμες. Με τον αριθμό του εισιτηρίου θα γίνεται χρήση του gov.gr wallet και εγγραφή στο μητρώο επικοινωνίας. Θα αναρτηθεί η ειδική πλατφόρμα emep.gov.gr», τόνισε.

Μιλώντας για τη διαδικασία, έδωσε μία μίνι περιγραφή. «Περνάμε το εισιτήριο στο wallet, σκανάρουμε από την οθόνη τον αριθμό του εισιτηρίου και το εισιτήριο μπαίνει στο κινητό. Σήμερα τα τουρνικέ δουλεύουν με barcode και qr code. Σύντομα ελπίζουμε να λειτουργούν μέχρι τον Απρίλιο και με NFC. Για ανήλικα παιδιά κάτω των 15 ετών, το wallet “βγάζει” τα παιδιά μας. Εισάγουμε τον αριθμό του εισιτηρίου. Το ποιος θα συνοδεύει το παιδί. Βάζουμε το ΑΦΜ του συγγενούς, έρχεται μήνυμα αποδοχής και το εισιτήριο μπήκε στο wallet. Το wallet κάνει την αναγνώριση και βγάζει το εισιτήριο», είπε.

Δείτε live:

   
Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)