Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Ακόμα καίει η φωτιά στα σύνορα με την Β. Μακεδονία

 

  

Εξακολουθεί να καίει η φωτιά στη Βόρεια Μακεδονία , κονυά στα σύνορα με την Ελλάδα συο ύψος των Προμάχων.  Σύμφωνα με την εφημερίδα ΝΟΒΑ ΜΑΚΕΝΤΟΝΙΑ ,

 

Ελικόπτερο του στρατού σβήνει τη φωτιά στο όρος Σέρτα,

θα ενωθεί με αστυνομικούς και δύο «αερ τρακτέρ»

σε ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης της φωτιάς από το έδαφος, στον δήμο Νεγκοτίνο, στρατιωτικό ελικόπτερο άρχισε να δρα στις φλόγες του όρους Σέρτα. Το ελικόπτερο της αστυνομίας ετοιμάζεται να απογειωθεί, και τα δύο «αερ τρακτέρ» θα πετάξουν στη Σέρτα στις 10:00 το πρωί - ενημερώνει σήμερα το πρωί το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων (ΚΔΚ).

 

Με συστάσεις προς τα νοικοκυριά στα χωριά και στην πόλη βγήκε χθες το βράδυ το στρατηγείο κρίσης του δήμου Νεγκοτίνου, ότι πρέπει να καθαρίσουν τα χορταριασμένα γύρω από τις αυλές, τα ακίνητά τους και άλλους χώρους.

 

- Απευθύνουμε έκκληση στον τοπικό πληθυσμό να είναι σε μεγαλύτερη εγρήγορση, να ακολουθεί τις οδηγίες και τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών, να αποφεύγει μεγάλες μετακινήσεις προς κρίσιμα σημεία. Επίσης, έχει ζητηθεί εκ νέου αεροπορική υποστήριξη για αύριο στην CMC και στον SSO, ώστε να εντοπιστούν πιο γρήγορα οι πυρκαγιές - ενημέρωσε χθες το βράδυ το Αρχηγείο Προστασίας και Διάσωσης στην τοπική αυτοδιοίκηση.

 

Το δημοτικό αυτό όργανο που συγκροτήθηκε μετά το ξέσπασμα της μεγάλης πυρκαγιάς, συνεδρίασε χθες το βράδυ και τα μέλη του προσωπικού ενημερώθηκαν για την κατάσταση επί τόπου από εκπροσώπους της CMC, της SSO, του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

Η φωτιά στο έδαφος του Νεγκοτίν ξέσπασε την Τετάρτη γύρω στις 10.30 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)