Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: Προανήγγειλε αυξήσεις στα φάρμακα και ιδιώτες ακτινολόγους

 Άδωνις Γεωργιάδης: Προανήγγειλε αυξήσεις στα φάρμακα και ιδιώτες ακτινολόγους

 

 

 Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε νέες αλλαγές στο ΕΣΥ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε σαφές χθες ότι οι ασφαλισμένοι θα επιβαρυνθούν με επιπλέον χρηματικό κόστος στην αγορά φαρμάκων. Παράλληλα, προανήγγειλε επιπλέον ιδιωτικοποίηση στο ΕΣΥ.

Μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3 επικαλέστηκε για ακόμα μία φορά τις χαμηλές τιμές που υπάρχουν στα ελληνικά φαρμακεία και συμπλήρωσε πως προτιμά ο ασθενής που ψάχνει το φάρμακό του να το βρει και ας το πληρώσει περισσότερο και η εταιρεία να είναι στην Ελλάδα. «Θα πάω να αγοράσω το καινοτόμο καινούριο φάρμακο που κάνει 50 ευρώ. Και αντί να πληρώσω ένα φάρμακο 5 ευρώ, θα πληρώσω ένα φάρμακο 50 ευρώ» σημείωσε. Για μέτρα που θα διασφαλίσουν την επάρκεια των φαρμάκων και δεν θα επιβαρύνουν οικονομικά τους πολίτες, ούτε λόγος.

Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε και για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης. Ο υπουργός Υγείας χρησιμοποίησε το επιχείρημα ότι οι ξένες εταιρείες διαμαρτύρονταν ότι θα αποσυρθούν από την Ελλάδα και έχουν αρχίσει να μειώνουν τις ποσότητες των φαρμάκων στη χώρα μας. «Καινούρια φάρμακα, καινοτόμα, δεν κάνουν αίτηση να έρθουν στην Ελλάδα. Και όλο αυτό έχει να κάνει και με τις πολύ μεγάλες ελλείψεις που βλέπουμε σε φάρμακα στα φαρμακεία» τόνισε, για να επιχειρηματολογήσει εκ νέου υπέρ της αύξησης τιμών στα φάρμακα.

Ιδιώτες ακτινολόγοι

Επίσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι θα περάσει μια διάταξη άμεσα που θα δίνει το δικαίωμα και στα νοσοκομεία του ΕΣΥ να γίνεται διάγνωση εξ’ αποστάσεως από ειδικευμένο ακτινολόγο, είτε από τον δημόσιο είτε από τον ιδιωτικό τομέα.

«Το νέο ΕΣΥ που ονειρευόμαστε είναι ένα ΕΣΥ που θα έχει συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα της υγείας» είπε ο υπουργός Υγείας, ξεκαθαρίζοντας το νεοφιλελεύθερο όραμά του. Μάλιστα, δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε μια νομοτεχνική βελτίωση τις επόμενες μέρες στην απόφαση που καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών ΕΣΥ, ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτή και οι ειδικευόμενοι και επικουρικοί (ως γιατροί ΕΣΥ λογίζονται μόνο οι μόνιμοι). «Μην ανησυχήσουν ότι θέλουμε να τους αδικήσουμε και να κάνουμε γιατρούς δύο ταχυτήτων στα νοσοκομεία. Όλοι όσοι προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες στο ΕΣΥ θα μπορούν να ασκούν και ιδιωτικό έργο παράλληλα πέραν του ωραρίου τους» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά ότι η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ αφορά όλους τους γιατρούς που εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας. 

Πηγή: healthstat.gr

1 σχόλιο:

  1. Είχατε μάθει τσάμπα φάρμακο και τώρα σας πειράζει;
    Αδώναρε πάνε το φάρμακο στα ύψη. Στο Θεο.Μόνο τις φόλες άφησε φτηνές για να μπορούν να αυτοκτονάνε τα ζωντανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)