Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Η κοινωνική αντιπολίτευση ροκανίζει την κυβέρνηση: Και μετά τις Ευρωεκλογές, στο ίδιο έργο θεατές

 


Ακόμα και «γαλάζια» στελέχη έχουν καταλάβει ότι όσες πρωτοβουλίες κι αν αναλαμβάνονται, δεν είναι ικανές να μεταβάλλουν το κλίμα στην κοινωνία.

Η κοινωνική αντιπολίτευση ροκανίζει την κυβέρνηση: Και μετά τις Ευρωεκλογές, στο ίδιο έργο θεατές

Στη σθεναρή αντίδραση της κοινωνίας για τη συνεχιζόμενη ακρίβεια, τη δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας και την ανεργία, εξακολουθούν να προσκρούουν οι προσπάθειες του Μεγάρου Μαξίμου να περιορίσει τις απώλειες που καταγράφηκαν στις ευρωεκλογές για τη ΝΔ και να βελτιώσει την κυβερνητική εικόνα, που παραμένει προβληματική, παρά το γεγονός ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα το δεύτερο και το τρίτο, παραμένουν σε φάση εσωτερικής περιδίνησης.

 

Είναι ενδεικτικό ότι στις «Τάσεις» της MRB για τον Ιούλιο, οι ερωτηθέντες ανέδειξαν σε ποσοστό 62,4% την ακρίβεια ως το πρώτο από τα τρία σημαντικότερα προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωποι οι πολίτες. Ακολουθούν η υγεία και η περίθαλψη με 43,1% και η ανεργία με 29,1%.

 

Όπως παρατηρούν γαλάζια στελέχη, τα παραπάνω στοιχεία, αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι όσες πρωτοβουλίες κι αν αναλαμβάνονται, δεν είναι ικανές να μεταβάλλουν το κλίμα στην κοινωνία, η οποία δείχνει να έχει κουραστεί από τις κατά καιρούς επικοινωνιακές κινήσεις και να ζητάει με επιμονή αλλαγή πολιτικής και ουσιαστικά μέτρα για τη δραστική βελτίωση της καθημερινότητάς της.

 

Το παραπάνω κλίμα έχει άμεση επίδραση τόσο στην κοινοβουλευτική ομάδα, τα μέλη της οποίας πιέζονται από τους ψηφοφόρους τους για αλλαγή πλεύσης στην κυβερνητική πολιτική όσο και στα υψηλόβαθμα κυβερνητικά κλιμάκια, με υπουργούς να αναγνωρίζουν στις κατ ιδίαν συνομιλίες τους ότι απαιτούνται δραστικές κινήσεις για τη βελτίωση της κυβερνητικής εικόνας και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην κυβέρνηση.

 

Μπροστά σ αυτή την κατάσταση, προβάλλει περίπου ως μονόδρομος η παρουσίαση ενός νέου, σημαντικού πακέτου μέτρων για τη στήριξη των πολιτών από τη διεθνή έκθεση της Θεσσαλονίκης.

 

Παρ ότι είναι ακόμα αρκετά νωρίς, ήδη στο κυβερνητικό παρασκήνιο κυκλοφορούν φήμες που φέρουν τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη να αναζητεί μέτρα περαιτέρω στήριξης του δημογραφικού και του στεγαστικού προβλήματος, ιδιαίτερα των νεότερων πολιτών, αλλά και παρεμβάσεις στην υγεία, την παιδεία και τα οικονομικά των νοικοκυριών.

 

Κατά τις ίδιες φήμες, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει νέο πρόγραμμα «Σπίτι μουΧ2» μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, με διευρυμένα εισοδηματικά και ηλικιακά κριτήρια, αλλά και μέτρα για τη στήριξη των οικογενειών με παιδιά.

 

Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται και νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για το 2025 καθώς και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

 

Όλα αυτά, βεβαίως, ακόμα είναι στα «σπάργανα» και θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν μετά τα μέσα του Αυγούστου.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)