Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Χαλκιδική: Η αιτία θανάτου της 8χρονης μέσα στην πισίνα κατασκήνωσης

Χαλκιδική: Η αιτία θανάτου της 8χρονης μέσα στην πισίνα κατασκήνωσης

 

Ασύλληπτη τραγωδία συνέβη στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής, σε κατασκήνωση, όπου ένα 8χρονο κορίτσι βρέθηκε νεκρό μέσα στην πισίνα. Η νεκροψία-νεκροτομή ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr, τα ιατροδικαστικά ευρήματα «έδειξαν» ότι το παιδάκι πέθανε από πνιγμό, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες ότι εντοπίστηκε μόνο του μέσα στην πισίνα της κατασκήνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι, η αστυνομία συνέλαβε χθες τη 19χρονη ομαδάρχισσα, που ήταν υπεύθυνη στο σπιτάκι όπου διέμενε το 8χρονο κορίτσι, με βάση το άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στο αδίκημα της έκθεσης, όταν δηλαδή κάποιος αφήνει αβοήθητο ένα πρόσωπο που έχει υπό την προστασία του.

Εκτός από τη 19χρονη ομαδάρχισσα, οι Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο άλλα δύο πρόσωπα, τον ναυαγοσώστη και τον υπεύθυνο της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, προκειμένου να εξακριβώσουν τι ακριβώς συνέβη και η 8χρονη έμεινε μόνη της και τελικά έχασε τόσο άδικα τη ζωή της.

Λίγο νωρίτερα, σε μία ακόμη σύλληψη προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για τον 34χρονο αρχηγό της κατασκήνωσης (ιδιότητα που συνηθίζεται να δίνεται σε παιδικές κατασκηνώσεις), ο οποίος οδηγήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/8) στο Αστυνομικό Τμήμα της Κασσάνδρας.

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή

Παράλληλα, σχεδόν 12 ώρες μετά τον τραγικό θάνατο της 8χρονης, η κατασκήνωση εξέδωσε ανακοίνωση, παρουσιάζοντας συνοπτικά όσα προηγήθηκαν.

«Σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)