Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Παρά τα εύσημα , δεν έσβησε η φωτιά στο Λουτράκι

 





Παρά τα εύσημα του δημάρχου Αλμωπίας και τα συγχαρητήρια Κικίλια που δημοσίευσαν προσκείμενα στον Δήμαρχο τοπικά σάιτ, η φωτιά στη περιοχή ΡΑΜΝΟ  ΜΠΟΡ στο Λουτράκι εξακολουθεί να καίει.
Το πρωί  της Κυριακής έγιναν ρίψεις από Ελικόπτερο , καθώς η περιοχή είναι μη προσβάσιμη , Οι δυνάμεις πυρόσβεσης  παρακολουθούν από μακριά την εξέλιξη .

Το βιαστικό  και αφελές δημοσίευμα  του δημάρχου έγραφε:

  Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης σε δασική περιοχή στο Λουτράκι Αλμωπίας. Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου αναφέρει σχετικά:

''Στο τελικό της στάδιο, η πυρκαγιά που ξέσπασε στον ορεινό όγκο πάνω από το Λουτράκι.  
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα,  στάθηκε στο ύψος τω περιστάσεων και με κάθε τρόπο την έθεσε υπό έλεγχο.
Η σωστή συνεργασία όλων των φορέων Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ,Δασικής Υπηρεσίας.  Περιφέρειας , Αστυνομίας και Δήμου, απέδωσε τα μέγιστα.
Κομβική επίσης ήταν και η συμβολή των εθελοντών''

 


 

 

1 σχόλιο:

  1. Πολύ σωστα έγραψε ο δήμαρχος δεν ανέφερε πουθενά ότι η φωτιά έσβησε! Οταν βγήκε η ανακοίνωση ωντος η φωτιά ήταν στο τελικό στάδιο (τελικό στάδιο ονομάζουμε να σβήσει μέχρι και η τελευταία φλόγα) μετά από εκεί για να δοθεί λήξει σε μια δασική πυρκαγιά πρέπει να σταματήσει μέχρι και ο ποιο μικρός καπνός αυτό μπορεί να πάρει από μια ώρα έως και 24 ώρες οπό όταν δηλώσουμε οτι βρίσκεται στο τελικό στάδιο η ακόμα μπορεί μέσα σε αυτές της ώρες να γίνει και αναζοπύρωση.Γιαυτο πριν κρίνουμε καλό είναι να γνωρίζουμε κάποιες ορολογίες της Π.Υ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)